Skip to main content

«Βουβή Θεσσαλονίκη» κι ένα πιάνο στην οθόνη του ΠΙΟΠ

Η συγκεκριμένη παράσταση παρουσιάστηκε στο Museum Europäischer Kulturen του Βερολίνου, με τίτλο «Erinnerungen von Thessaloniki».

Τη μουσική-κινηματογραφική παράσταση με τίτλο «Βουβή Θεσσαλονίκη», η Θεσσαλονίκη του 20ου αιώνα σαν ταινία βωβού κινηματογράφου, διοργανώνει το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου (ώρα 19:30), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς, στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με θέμα «Τέχνες και Ψυχαγωγία - Αναζητώντας τον ελεύθερο χρόνο».

Η «piano‐performance» (προβολή με ταυτόχρονη μουσική συνοδεία) είναι βασισμένη σε εικόνες και ιστορικά επίκαιρα από την ιδιωτική φωτογραφική-κινηματογραφική συλλογή του παλαίμαχου Έλληνα κινηματογραφιστή Νίκου Μπιλιλή, που απεικονίζουν πρόσωπα και γεγονότα της ιστορίας, του πολιτισμού, της επιστήμης, του αθλητισμού αλλά και της καθημερινής ζωής της Θεσσαλονίκης, με άξονα τον 20ο αιώνα. Τα επίκαιρα, υπό τη μορφή νέας ολοκληρωμένης ταινίας, με νέο μοντάζ και πρωτότυπους ενδιάμεσους τίτλους, θα παρουσιαστούν ως αναπαράσταση προβολής βωβού κινηματογράφου σε πρωτότυπη μουσική σύνθεση και συνοδεία πιάνου από τον Θανάση Μπιλιλή (PhD).

Η παράσταση παρουσιάστηκε στο Museum Europäischer Kulturen του Βερολίνου, στο πλαίσιο αφιερώματος στη Θεσσαλονίκη, με τίτλο «Erinnerungen von Thessaloniki».

Η είσοδος είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλ 2310 385662 (Ναντίνα Κυριαζή, Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-16:00).

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του εορτασμού των ΕΗΠΚ από τις 27 έως και τις 29 Σεπτεμβρίου η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη σε όλα τα Μουσεία του Δικτύου του ΠΙΟΠ. Το ίδιο διάστημα οι επισκέπτες όλων των Μουσείων του Δικτύου του ΠΙΟΠ, θα έχουν έκπτωση 20% στα είδη των πωλητηρίων.