Skip to main content

Βράβευση 65 μαθητών από τον Σύνδεσμο Φροντιστών Βορείου Ελλάδος

Τα «Βραβεία Αριστείας 2018» δόθηκαν σε μαθητές, οι οποίοι φοίτησαν σε φροντιστήρια και πέτυχαν υψηλές επιδόσεις στις εισαγωγικές εξετάσεις.

Toυς άριστους των φροντιστηρίων της Θεσσαλονίκης και των περιφερειακών νομών της Βόρειας Ελλάδας βράβευσε χτες ο Σύνδεσμος Φροντιστών Βορείου Ελλάδος (ΣΦΒΕ).

Στην εκδήλωση, με τον τίτλο «Βραβεία Αριστείας 2018», που έγινε το πρωί της Κυριακής σε μια κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο «Ηλέκτρα Παλλάς», οι Φροντιστές βράβευσαν 65 μαθητές και μαθήτριες της περσινής σχολικής χρονιάς, οι οποίοι φοίτησαν σε φροντιστήρια και πέτυχαν υψηλές επιδόσεις στις εισαγωγικές εξετάσεις. Στέλνοντας για πέμπτη συνεχή χρονιά το μήνυμα της επιβράβευσης των σχολικών προσπαθειών για τους άριστους και τους καλύτερους.

«Σήμερα χρειαζόμαστε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θα δίνει στην κοινωνία ενεργούς πολίτες, πολίτες που θα τολμούν και θα επιχειρούν», σημείωσε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΦΒΕ Κώστας Αμπατζίδης, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της αξιολόγησης, ενώ σημείωσε με νόημα ότι τα σημερινά μηνύματα που εκπέμπονται από επίσημα χείλη δεν υπηρετούν την αναγκαιότητα που ο ταχύς ρυθμός των κοινωνικών αλλαγών απαιτεί. «Είναι τραγικό λάθος να κατεβάζει κανείς τον πήχη για να περάσουν όλοι», σημείωσε. Και απευθυνόμενος προς τους νέους ακαδημαϊκούς του θύμισε τον Αριστοτέλη και τον Οδυσσέα Ελύτη. Τον Αριστοτέλη που «έλεγε ότι αν θέλεις να κατανοήσεις τα χαρακτηριστικά μιας κοινωνίας, ψάξε να βρεις σε ποιους απονέμει τον έπαινό της» και τον Ελύτη που ανέφερε ότι τα τρία Τ της επιτυχίας είναι το ταλέντο, η τόλμη και η τύχη: «Ευχόμαστε να ανακαλύψετε το ταλέντο σας, ευχόμαστε και σας προτρέπουμε να είστε τολμηροί, ευχόμαστε και ελπίζουμε η θεά τύχη να σας κλείσει το μάτι», κατέληξε ο κ. Αμπατζίδης, ενώ την εκδήλωση άνοιξε με ένα σύντομο καλωσόρισμα ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Νίκος Πετρόπουλος.

«Βραβεύουμε τα παιδιά της Θεσσαλονίκης και της βόρειας Ελλάδας, γιατί ανάμεσα στους ικανούς διακρίνονται οι άριστοι. Οραματιστείτε γιατί το μέλλον ανήκει σε αυτούς που επιδιώκουν να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους», σημείωσε στο δικό του χαιρετισμό ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) Νίκος Ρουσάκης.
Στην εκδήλωση βασικός ομιλητής ήταν ο αστροφυσικός και πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Στράτος Θεοδοσίου, ο οποίος μίλησε με θέμα «η δυναμική της ελληνικής γλώσσας στις επιστήμες». Φέρνοντας δεκάδες παραδείγματα ελληνικών λέξεων ο εκλεκτός ομιλητής επιβεβαίωσε τη βασική του θέση ότι «η ελληνική γλώσσα αποτελεί το μεγάλο μας πλεονέκτημα» και ότι «η δυναμικότητα της ελληνικής γλώσσας είναι απαράμιλλη».

Εκτός από τα παιδιά, τα οποία βράβευσαν τα μέλη του ΔΣ του ΣΦΒΕ, καθώς και φροντιστές από τη Βόρεια Ελλάδα, στην εκδήλωση τιμήθηκε και ο καθηγητής της Φυσικής Πέτρος Φραγκούλης, ο οποίος ίδρυσε και λειτούργησε  φροντιστήριο υποψηφίων Ανωτάτων Σχολών στην Κατερίνη, τη Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα, ενώ διετέλεσε και αντιπρόεδρος του ΣΦΒΕ. Τον βετεράνο φροντιστή προλόγισε ο σημερινός αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Γιώργος Κωνσταντάρας.

Στα ιδιαίτερα της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση των δραστηριοτήτων του Κέντρου Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ). Πρόκειται για μια συνεργασία κοινωνικής ευαισθησίας που ξεκίνησε η ΟΕΦΕ και η οποία επεκτείνεται σε όλους τους κατά τόπους Συνδέσμους, με μεγάλη επιτυχία.
Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας και του Κέντρου Ενημέρωσης Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών.