Skip to main content

Βράβευση Μπουτάρη στο Τελ Αβίβ για την ανάδειξη εβραϊκού πολιτισμού

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης βραβεύτηκε από τον δήμο του Τελ Αβίβ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην πόλη από τις 3 έως τις 5 Σεπτεμβρίου.

Σειρά συναντήσεων και επαφών είχε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Τελ Αβίβ, από τις 3 έως τις 5 Σεπτεμβρίου 2018.

Ο Γιάννης Μπουτάρης, επικεφαλής αντιπροσωπείας του δήμου, στην οποία μετείχαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα και οι Αντιδήμαρχοι Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας και Αστικής Ανθεκτικότητας και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, Γιώργος Δημαρέλος, βραβεύτηκε από τον δήμο του Τελ Αβίβ για τη συνεισφορά του στη διαφύλαξη, ανάδειξη και διάδοση της εβραϊκής ιστορίας, της εβραϊκής κληρονομιάς και του εβραϊκού πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη.

Ο δήμαρχος συναντήθηκε με τον ομόλογό του του Τελ Αβίβ Ron Huldai στο πλαίσιο της περαιτέρω ανάπτυξης των φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο αδελφοποιημένων πόλεων. Παράλληλα, επισκέφτηκε το Μουσείο Ολοκαυτώματος του Τελ Αβίβ Yad Vashem, όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντή Avner Shalev, με τον οποίο συζήτησε το ενδεχόμενο υπογραφής συμφώνου συνεργασίας με το υπό ανέγερση Μουσείο Ολοκαυτώματος Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη.



Επιπλέον, ο Γιάννης Μπουτάρης συναντήθηκε με τη Δήμαρχο της Βαρσοβίας Hanna Gronkiewicz, με την οποία αναζήτησαν τους τρόπους συνεργασίας του εβραϊκού Μουσείου Polin της Βαρσοβίας με το υπό ανέγερση Μουσείο Ολοκαυτώματος Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη.

Παρουσίαση δράσεων

Η αποστολή του δήμου συμμετείχε στο ετήσιο συνέδριο Tel Aviv Cities Summit, που εντάσσεται στο πλαίσιο του DLD Φεστιβάλ Καινοτομίας του Τελ Αβίβ, καθώς και στην 4η ετήσια συνάντηση των μελών του Συμφώνου MILAN URBAN FOOD POLICY PACT για την Αστική Διατροφική Πολιτική, στο πλαίσιο του Δικτύου Πόλεων EUROCITIES.

Ο Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στο Mayors’ Panel του συνεδρίου Tel Aviv Cities Summit, παρουσίασε τις δράσεις του δήμου Θεσσαλονίκης σχετικά με τη διατροφική και γαστρονομική πολιτική, τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, καθώς και τη στρατηγική για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης.

Ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Multidimensional Tourism Panel, παρουσίασε την τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης κατά την περίοδο 2011-2017 και αναφέρθηκε στις στρατηγικές του Δήμου στον τομέα του τουρισμού.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Δημαρέλος συμμετείχε στο Resilient Cities, Food Security and Sustainable Communities Panel, όπου  παρουσίασε τις στρατηγικές ανάπτυξης και αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, ως εκπρόσωπος του Δικτύου των 100 Ανθεκτικών Πόλεων, μέλος του οποίου είναι η Θεσσαλονίκη, ο Γιώργος Δημαρέλος υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με τον δήμο του Τελ Αβίβ.