Skip to main content

Βραβεύσεις για MYTILINEOS στα BRAVO Sustainability Dialogue & Awards

Ο Θεσμός BRAVO, που εδώ και 9 χρόνια υλοποιείται από το QualityNet Foundation, αναπτύσσει έναν ετήσιο κοινωνικό διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Oι πρωτοβουλίες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης της MYTILINEOS συνεχίζουν να λαμβάνουν διακρίσεις για την υψηλή αξία τους και την ουσιαστική ανταπόδοση στην κοινωνία.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του Θεσμού BRAVO Sustainability Dialogue & Awards 2018, η MYTILINEOS απέσπασε δύο νέα βραβεία για μία ακόμα χρονιά.

Ο Θεσμός BRAVO, που εδώ και 9 χρόνια υλοποιείται από το QualityNet Foundation, αναπτύσσει έναν ετήσιο κοινωνικό διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με βάση τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν οι Επιχειρήσεις, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η Κοινωνία Πολιτών. Όλοι οι οργανισμοί που συμμετέχουν στο BRAVO αποτελούν τους «Πρεσβευτές Βιώσιμης Ανάπτυξης», μίας φιλοσοφίας που υποστηρίζει ένα βιώσιμο μέλλον, και οι οποίοι με τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν συμβάλλουν στη δημιουργία της Ελλάδας του Αύριο.

Η MYTILINEOS υπέβαλε τις πρωτοβουλίες της στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2018. Από αυτές, οι ομάδες αξιολόγησης: Stakeholders Engagement Group, Experts’ Focus Groups και η ομάδα των Ενεργών Πολιτών προέκριναν και βράβευσαν τις ακόλουθες:

Στον πυλώνα BRAVO SOCIETY, στην ενότητα ανάπτυξης προγραμμάτων Υγείας & Ασφάλειας, η MYTILINEOS βραβεύτηκε για την «Κινητή Μονάδα Αντιμετώπισης Έκτακτων Περιστατικών του Τομέα Μεταλλουργίας». Ο Τομέας Μεταλλουργίας – Αλουμίνιον της Ελλάδος της MYTILINEOS έχει αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο σύστημα αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης (π.χ. ατύχημα, πυρκαγιά, εγκλωβισμοί, επεμβάσεις σε κλειστούς χώρους, κλπ.) στις εγκαταστάσεις του Αγ. Νικολάου Βοιωτίας. Για τον σκοπό αυτό έχει συσταθεί εδώ και πολλά χρόνια η Υπηρεσία της Προστασίας, η οποία απαρτίζεται από συνολικά 18 εργαζομένους αποκλειστικής απασχόλησης. Το προσωπικό είναι άρτια εκπαιδευμένο σε θέματα πυρασφάλειας και φύλαξης των εγκαταστάσεων, ενώ η συγκεκριμένη ομάδα υποστηρίζεται ενεργά από περίπου 100 εθελοντές πυροσβέστες των υπόλοιπων υπηρεσιών του εργοστασίου, οι οποίοι εκπαιδεύονται κατάλληλα και επανεκπαιδεύονται περιοδικά.

Στον πυλώνα BRAVO GOVERNANCE, στο πλαίσιο της προώθησης της διαφάνειας και της λογοδοσίας, η ΜYTILINEOS βραβεύτηκε για το ενημερωτικό microsite «Integrated Value Creation SCORECARD 2017» που έρχεται να καλύψει την ανάγκη μιας πιο ολοκληρωμένης πληροφόρησης συνδυάζοντας χρηματοοικονομικά και μη χρηματοοικονομικά θέματα, ώστε να μπορεί να διαμορφωθεί μια ολοκληρωμένη άποψη για τον τρόπο που η εταιρεία δημιουργεί αξία για τους μετόχους της, τις υπόλοιπες ομάδες των Κοινωνικών της Εταίρων αλλά και την ευρύτερη κοινωνία, στην προσπάθειά της να εκπληρώσει την αποστολή και το όραμά της.

Και οι δύο αυτές δράσεις ξεχώρισαν για το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας αλλά και την ανταπόδοση προς την κοινωνία ανάμεσα στις 100 υποψηφιότητες της επιχειρηματικής κοινότητας που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία μέσα από τη διαδικασία Διαλόγου του Θεσμού, με τη συμμετοχή 9.250 Ενεργών Πολιτών και 130 Κοινωνικών Εταίρων που συμμετείχαν στις Επιτροπές Αξιολόγησης.

Η εκδήλωση για την απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

H Εταιρεία MYTILINEOS κατέχει ηγετική θέση στους τομείς Μεταλλουργίας, Ηλεκτρισμού & Φυσικού Αερίου και Ολοκληρωμένων Έργων & Υποδομών. Ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1990, είναι εταιρία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με ενοποιημένο κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 1,5 δισ. ευρώ και απασχολεί περισσότερους από 2.900 άμεσους και έμμεσους εργαζόμενους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.