Skip to main content

Η χρυσή... ενδεκάδα της βιομηχανίας στη Βόρεια Ελλάδα - Όλα τα βραβεία

Ποιες μεταποιητικές επιχειρήσεις διακρίθηκαν στον θεσμό «ΕΛΛΗΝΙΚΗ AΞΙΑ Βορείου Ελλάδος» που διοργανώνει κάθε χρόνο ο ΣΒΒΕ.

«Επιβραβεύουμε σήμερα λαμπρά παραδείγματα υγιών, κερδοφόρων, εξωστρεφών επιχειρήσεων που εξακολουθούν να επενδύουν, πιστές στην νομιμότητα, αναλαμβάνοντας δράσεις κοινωνικής εταιρικής ευθύνης», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ κ. Αθανάσιος Σαββάκης ανοίγοντας την ετήσια εκδήλωση «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ Βορείου Ελλάδος 2018».

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, για μία ακόμη χρονιά, αποδεικνύει ότι η ελληνική μεταποίηση μπορεί να προοδεύσει μόνο αν αναγνωριστεί η αξία της Αριστείας και οι εταιρείες βαδίσουν στο δρόμο επιδίωξης της Αριστείας που προϋποθέτει την αξιοποίηση της γνώσης και την προσήλωση στην παραγωγή διεθνώς εμπορεύσιμων προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Ο κ. Σαββάκης υποστήριξε ότι η ελληνική μεταποίηση θα πρέπει να έχει όραμα για την επόμενη δεκαετία και πρότεινε να υϊοθετηθεί το Ευρωπαϊκό όραμα για την βιομηχανία που στηρίζεται στους πυλώνες «καινοτομία, επενδύσεις, κυκλική οικονομία και μείωση της εξάρτησης από τον άνθρακα, μετάβαση στην ψηφιακή αγορά, τόνωση της Ενιαίας Αγοράς και διεθνοποίηση».

Τα βραβεία απένειμαν στους εκπροσώπους των εταιρειών που βραβεύτηκαν: ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ κ. Αθ. Σαββάκης, η κ. Ρ. Κανατούλα επικεφαλής διεθνών εκδόσεων της Καθημερινής, ο βουλευτής και πρώην υπουργός κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο sales manager του ομίλου Eurobank κ. Αθανάσιος Ταντανόζης, ο πρώην πρόεδρος του ΣΒΒΕ και νυν επικεφαλής του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγύης και Αρωγής Νίκος Πέντζος, η ευρωβουλευτής κ. Μαρία Σπυράκη και ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Μάρδας, και ο βουλευτής της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης.

Περιφερειακή Αριστεία

Αναλυτικότερα, στην κατηγορία Περιφερειακής Αριστείας Κεντρικής Μακεδονίας το βραβείο απονεμήθηκε στην Κονσερβοποιία Βορείου Αιγαίου ΑΒΕΕ, μια βιομηχανία που απορροφά και μεταποιεί το 40% της ετήσιας ελληνικής αλιείας σε σαρδέλα και γαύρο. Η ΚΟΝ.Β.Α. είναι γνωστή στον καταναλωτή από τα καθιεωμένα brands «Τράτα» και «Flokos».

Στην Περιφερειακή Αριστεία Αν. Μακεδονίας & Θράκης το βραβείο απονεμήθηκε στην εταιρεία, DIAXON ABEE, βιομηχανία που παράγει φιλμ συσκευασίας από πολυπροπυλένιο, με ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 15 εκατ. Ευρώ.

Στην Περιφερειακή Αριστεία Δυτικής Μακεδονίας , βραβεύτηκε η οινοποιία του Αμυνταίου ΚΤΗΜΑ AΛΦΑ Α.Ε., εταιρεία με περισσότερες από δέκα βραβεύσεις και διακρίσεις για κρασιά της, δυναμικά εξαγωγική με πωλήσεις σε τέσσερις ηπείρους.

Στην κατηγορία Περιφερειακής Αριστείας Ηπείρου, το βραβείο απονεμήθηκε στην γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε., εταιρεία ηγέτιδα στις πωλήσεις φέτας ΠΟΠ, με ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 100 εκατ. Ευρώ και εξαγωγές που αντιστοιχούν στο 40%.

Θεματικά Βραβεία

Εκτός από τα Περιφερειακά Βραβεία, στο πλαίσιο της διοργάνωσης απονεμήθηκαν και Θεματικά Βραβεία.

Το βραβείο Περιβαλλοντικής Αριστείας απονεμήθηκε στην APIGAIA A.E.

To βραβείο Τεχνολογικής Αριστείας - Καινοτομίας απονεμήθηκε στην ΕΛΒΙΑΛ Α.Ε.

Το βραβείο Εξωστρέφειας φέτος απονεμήθηκε στην ΠΥΡΑΜΙΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.

Το βραβείο Απασχόλησης δόθηκε στον όμιλο STONE GROUP INTERNATIONAL

Στην κατηγορία Αριστεια Μικρής Επιχείρησης βραβεύτηκε η OVO FRESCO ABEE.

Στην κατηγορία Αριστείας Μεσαίας Επιχείρησης βραβεύτηκε η PELOPAC ABEE.

Τέλος, στην κατηγορία Αριστεία Μεγάλης Επιχείρησης, βραβεύτηκαν τα Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.

Τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης με αλφαβητική σειρά, ήταν:

O καθηγητής κ. Κώστας Γραμμένος, Πρόεδρος του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος,

O καθηγητής κ. Αχιλλέας Ζαπράνης, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας,

O καθηγητής κ. Περικλής Μήτκας, Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,

O Αθανάσιος Σαββάκης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, και,

O Γιάννης Σταύρου, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.