Skip to main content

Βραβείο από το «Make a Wish» σε παιδικό σταθμό του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Τα παιδιά του παιδικού σταθμού Επταπυργίου του δήμου Νεάπολης-Συκεών, με τις ευχές τους στα αστέρια, βρέθηκε στην τριάδα των καλύτερων βίντεο.

Με χαμόγελα ικανοποίησης υποδέχθηκε η μεγάλη οικογένεια του Παιδικού Σταθμού Επταπυργίου του δήμου Νεάπολης-Συκεών την ανακοίνωση της βράβευσης της υποψηφιότητάς του στον ετήσιο διαγωνισμό του εκπαιδευτικού προγράμματος «Αστέρι της Ευχής» 2021, που διοργανώνει το Make a wish (Κάνε μία Ευχή Ελλάδος) και υλοποιείται κάθε χρόνο για εκπαιδευτικούς και μαθητές όλων των βαθμίδων.

Ήταν η πρώτη φορά που ο Παιδικός Σταθμός Επταπυργίου, μετά από σύμφωνη γνώμη γονέων και παιδαγωγών, αποφάσισε να προβάλλει τη δημιουργική δράση των μικρών μας φίλων, που με τη βοήθεια των δασκάλων τους κατάφεραν να αποτυπώσουν τη φαντασία και τα όνειρα τους σε ένα παραμυθένιο βίντεο γεμάτο από αστέρια και ευχές, συμμετέχοντας έτσι στον διαγωνισμό που διοργάνωσε το «Αστέρι της Ευχής» του Make a wish (Κάνε μια Ευχή Ελλάδος).

Και η δημιουργία αυτή των παιδιών και των εκπαιδευτικών επιβραβεύτηκε με ειδική διάκριση καθώς κατατάχθηκε ανάμεσα στις τρεις καλύτερες παραγωγές στην κατηγορία «Βίντεο».

«Ήταν υποχρέωση αλλά και τιμή μας να συμμετάσχουμε και εμείς στο σπουδαίο έργο που επιτελεί ο κορυφαίος αυτός Οργανισμός εκπλήρωσης ευχών στον κόσμο» δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (Δ.Κ.Κ.Π.Α.) Αρίστος Γαλανός, προτρέποντας και άλλους, φορείς και ιδιώτες, να πλαισιώσουν ανάλογες δράσεις.

Μήνυμα του δημάρχου

«Συνεχίζουμε σταθερά τον αγώνα και την προσπάθεια έτσι ώστε οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί του δήμου μας να είναι ευρωπαϊκού επιπέδου, να είναι κέντρα ανάπτυξης δεξιοτήτων, να είναι μορφωτικά, πολιτιστικά και παιδαγωγικά κέντρα, και σε καμία περίπτωση ‘‘αποθήκες’’ παιδιών», είναι το μήνυμα που στέλνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, με αφορμή την πανελλήνια διάκριση του Παιδικού Σταθμού Επταπυργίου.

Όπως αναφέρει, «για αυτό κιόλας από την πρώτη στιγμή διεκδικήσαμε και πετύχαμε την ανάληψη από την Τοπική Αυτοδιοίκηση της συνολικής αρμοδιότητας της προσχολικής αγωγής, όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη. Για αυτό επιμένουμε και σε μια σειρά πρωτοποριακών προγραμμάτων, όπως αυτό, με τα οποία αναβαθμίζεται η λειτουργία των Βρεφονηπιακών και Παιδικών μας Σταθμών».

«Θα συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα και την προσπάθεια για να παρέχουμε ευρωπαϊκού επιπέδου υψηλές ποιοτικές υπηρεσίες και φροντίδα για τα βρέφη και τα παιδιά του δήμου μας», τονίζει ο Σίμος Δανιηλίδης εκφράζοντας ταυτόχρονα «πολλά συγχαρητήρια στο προσωπικό του δήμου μας που ανταποκρίνεται σε αυτό τον σχεδιασμό και συμβάλλει στην υλοποίηση τέτοιων πρωτοποριακών προγραμμάτων».

Τα εύσημα στα παιδιά

Η προϊσταμένη του Τμήματος Παιδικής Φροντίδας & Προσχολικής Αγωγής του Δ.Κ.Κ.Π.Α. Επιστήμη Αρετάκη, εκφράζοντας την ικανοποίησή της, δήλωσε πως αν και πρόκειται για μια ομαδική προσπάθεια τα εύσημα ανήκουν στα παιδιά, που με το μεράκι τους και την προθυμία τους κατέδειξαν την ελπίδα που τρέφουν για την οικοδόμηση ενός καλύτερου «αύριο». Και πρόσθεσε: «Σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για όλους μας, η δημιουργικότητα και η δοτικότητα των παιδιών στο διαγωνισμό του προγράμματος του Μake A Wish μάς οδήγησε στην συμμετοχή μας στην κατηγορία video, κατακτώντας ‘‘Βραβείο παραγωγής Βίντεο’’. Οι ιδέες, τα κινηματογραφικά πλάνα στους εξωτερικούς χώρους του Παιδικού Σταθμού, οι ξεχωριστοί συμμετέχοντες και το σχολικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα καθιστούν μια δομή πρότυπο δίπλα στην τοπική οικογένεια. Σκοπός μας είναι η ελπίδα να ταξιδέψει παντού. Την εκπέμπουμε με τις ευχές μας δίνοντας νόημα και αισιοδοξία σε αυτούς που την έχουν περισσότερο ανάγκη. Την εκφράζουμε με πράξεις αγάπης, συμπαράστασης έμπρακτης βοήθειας. Έτσι φωτίσαμε τις νύχτες μας με τα ‘‘Αστέρια της Ευχής’’ με την ευχή όλα τα παιδιά να είναι καλά και  χαρούμενα».

Στη δημιουργία του βίντεο συνέβαλαν οι παιδαγωγοί του Παιδικού Σταθμού της Επταπυργίου (Σίσσυ Μανιαδάκη, Γαλήνη Δροσσά, Σοφία Καργοπούλου, Μαριτάνα Γκρόζου, Στέλλα Αϊντινίδου), τα παιδιά, αλλά και οι γονείς με την προσφορά τους και την συναίνεσή τους σε όλη αυτή την δράση. Σημαντική επίσης ήταν η βοήθεια της Βάσιας Μήλιου και των συντελεστών του τραγουδιού για την παραχώρησή του. Το τραγούδι που ακούγεται είναι το «Παιδιά από Αστέρια» της Νατάσας Μποφίλιου, οι στίχοι της Λιλής Γάτη και η μουσική ανήκει στον Αναστάσιο Σορώτο.

To Make a Wish είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που κάνει πραγματικότητα τις επιθυμίες των παιδιών (3-18 ετών) με σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες. Ιδρύθηκε στο Φοίνιξ της Αριζόνα, το 1980 και είναι ο κορυφαίος Οργανισμός εκπλήρωσης ευχών στον κόσμο, που απευθύνεται σε παιδιά. Με παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες και περισσότερους από 40.000 εθελοντές έχουν εκπληρωθεί περισσότερες από 500.000 ευχές παγκοσμίως, ενώ κάθε 16  λεπτά εκπληρώνεται μια ευχή παιδιού, σε κάποιο σημείο του πλανήτη.