Skip to main content

Βραβείο στον Γιάννη Μπουτάρη για την προσφορά του στην προστασία της άγριας ζωής

Η ΕΕΠΦ απονέμει το βραβείο «Βύρων Αντίπας» σε πρόσωπα ή ΜΚΟ που έχουν διακριθεί για τη προσφορά τους στα περιβαλλοντικά ζητήματα

Τον Γιάννη Μπουτάρη θα βραβεύσει η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) σε εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 70 χρόνων από την ίδρυσή της.

Tην εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη την Παρασκευή 27 Μαΐου και ώρα 19.00 θα τιμήσει με την παρουσία της η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία θα απονείμει το βραβείο «Βύρων Αντίπας» στον Γιάννη Μπουτάρη για την μακρόχρονη προσφορά του στην προστασία της άγριας ζωής στη χώρα.

Η ΕΕΠΦ απονέμει το βραβείο «Βύρων Αντίπας» σε πρόσωπα ή μη κυβερνητικές οργανώσεις που έχουν διακριθεί για τη διαχρονική προσφορά τους στα περιβαλλοντικά ζητήματα. Μέχρι σήμερα έχει δοθεί σε σημαντικές προσωπικότητες όπως ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο πρώην πρόεδρος του Ε’ Τμήματος του ΣτΕ Μιχαήλ Δεκλερής, ο Δρ Luc Hoffmann φιλέλληνας και υπέρμαχος της ελληνικής φύσης, ο αείμνηστος δασάρχης Πάρνηθας Γιώργος Ντούρος κ.ά.

Για την ιστορία και τις δράσεις της ΕΕΠΦ, αλλά και για τις σημερινές προκλήσεις για την προστασία της φύσης, θα μιλήσει ο κος Νίκος Πέτρου, Πρόεδρος της ΕΕΠΦ και Αντιπρόεδρος του παγκόσμιου Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE).