Skip to main content

Βρεφικό θέατρο για τα παιδιά του Παιδικού Κέντρου ΑΠΘ από ΚΘΒΕ

Η παράσταση, που απευθύνεται σε βρέφη από 8 μηνών έως νήπια 4 χρόνων, δόθηκε αποκλειστικά για τα παιδιά του Παιδικού Κέντρου ΑΠΘ.

Οι μικροί μαθητές του Παιδικού Κέντρου ΑΠΘ με ιδιαίτερη χαρά παρακολούθησαν την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017 την παράσταση βρεφικού θεάτρου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος «Κοίτα!».

Η παράσταση, που απευθύνεται σε βρέφη από 8 μηνών έως νήπια 4 χρόνων, δόθηκε αποκλειστικά για τα παιδιά του Παιδικού Κέντρου ΑΠΘ, στο πλαίσιο της φετινής διευρυμένης συνεργασίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Πρόκειται για μια παράσταση-έκπληξη, που σημειώνει ήδη μεγάλη επιτυχία, με συνεχή sold out, σε σύλληψη ιδέας και σκηνοθεσία Κατερίνας Καραδήμα.

«Κοίτα!», η ιστορία μιας ολόκληρης μέρας ενός μωρού μέσα στο σπίτι. Ανακαλύπτει ήχους και σκιές, κρύβεται, εμφανίζεται και παίζει με ό,τι του μοιάζει με παιχνίδι. Φτερά που πετούν, μπάλες που πέφτουν, χρώματα που αλλάζουν, νερό που κυλάει κι ένα μωρό που λίγο λίγο γίνεται παιδί. Η μαμά είναι κάπου εκεί γύρω ή και δεν είναι, αλλά κάθε φορά που κάτι σημαντικό συμβαίνει, εκείνο έχει την ανάγκη να μοιραστεί μαζί της την έκπληξη και τη χαρά της ανακάλυψης. Μ' ένα «Κοίτα!».

Το θέατρο για βρέφη είναι ένα είδος θεάτρου πολύ ιδιαίτερο και όχι διαδεδομένο στην Ελλάδα. Μετά από μία έρευνα 4 χρόνων στις δράσεις και τις αντιδράσεις ενός μωρού, στο τι είναι το βρεφικό θέατρο και πώς απευθύνεται σε ένα μωρό, η Κατερίνα Καραδήμα έχει ετοιμάσει μία τρυφερή παράσταση για τους μικρούς φίλους, αλλά και για τους θεατρόφιλους που θα ήθελαν να ζήσουν αυτή τη μοναδική θεατρική εμπειρία. Η παράσταση ήταν παραγωγή του Μικρού Θεάτρου Αγρινίου. Ανέβηκε για πρώτη φορά στο Αγρίνιο και επαναλήφθηκε την περίοδο 2016-2017 στο Θέατρο Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου.

Συντελεστές:
Σύλληψη ιδέας-σκηνοθεσία: Κατερίνα Καραδήμα
Σκηνικά-κοστούμια: Λίλη Κυριλή
Καλλιτεχνικός συνεργάτης: Αντώνης Μίκροβας
Παίζει η Μαριάννα Αβραμάκη
Διάρκεια: 30 λεπτά