Πέμπτη 9 Απριλίου 2020
x

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΒΗΧΕΙ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

Τα μέλη των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών είναι πιο απαραίτητα από ποτέ, τόνισε ο διευθυντής των Εισαγγελικών Αρχών της Βρετανίας Μαξ Χιλ.

Όποιος ισχυρίζεται ότι νοσεί από τον νέο κορωνοϊό και εσκεμμένα βήχει προς τα μέλη των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών θα αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο κάθειρξης δύο ετών, επεσήμανε ο διευθυντής των Εισαγγελικών Αρχών της Βρετανίας Μαξ Χιλ.

Όπως είπε υπάρχουν καταγγελίες τις τελευταίες ημέρες ότι πολίτες έβηξαν μπροστά στα πρόσωπα αστυνομικών, μελών των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών και εργαζόμενων σε καταστήματα, τονίζοντας πως οι υπεύθυνοι αυτών των ενεργειών ενδέχεται να κατηγορηθούν για επίθεση, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Τα μέλη των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών είναι πιο απαραίτητα από ποτέ, καθώς η κοινωνία ενώνει τις δυνάμεις της για να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορωνοϊού», σημείωσε ο Χιλ. «Επομένως, είμαι σοκαρισμένος από τις πληροφορίες ότι άνθρωποι, που ισχυρίζονται ότι νοσούν από τον Covid-19 βήχουν εσκεμμένα μπροστά σε αστυνομικούς και άλλους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής. Ας είμαι ξεκάθαρος: πρόκειται για έγκλημα και πρέπει να σταματήσει».

Σημειώνεται πως την Τετάρτη , απαγγέλθηκαν τρεις κατηγορίες για επίθεση εναντίον μέλους των υπηρεσιών εκτάκτων περιστατικών σε βάρος 45χρονου άνδρα, ο οποίος ισχυριζόμενος ότι έχει κορωνοϊό, έβηξε απευθείας στα πρόσωπα αστυνομικών στο Λονδίνο, που τον είχαν συλλάβει για ένα άλλο αδίκημα.

Παράλληλα, στο Μπλάκμπερν, ένας 40χρονος οδηγήθηκε τη Δευτέρα στη φυλακή, αφού απείλησε να φτύσει αστυνομικούς, που τον ρώτησαν γιατί κυκλοφορούσε έξω, μαζί με άλλα δύο πρόσωπα, παρά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για περιορισμούς στις κοινωνικές συναθροίσεις.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ