Skip to main content

Βρετανία: Ακόμη 428 θάνατοι από κορωνοϊό σε μια ημέρα

Η 1η μεγάλη δειγματοληπτική έρευνα για τον κορωνοϊό από το ONS καταλήγει στο συμπέρασμα ότι 148.000 άνθρωποι στην Αγγλία έχουν προσβληθεί από τον ιό

Συνολικά 428 θάνατοι επιβεβαιωμένων φορέων του κορωνοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων σύμφωνα με την καταμέτρηση από το Υπουργείο Υγείας σε 33.614.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται πλέον σε 233.151, αυξημένα κατά 3.446 σε ένα 24ωρο.

Εν τω μεταξύ, η πρώτη μεγάλη δειγματοληπτική έρευνα για τον κορωνοϊό από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής (ONS) καταλήγει στο συμπέρασμα ότι 148.000 άνθρωποι στην Αγγλία έχουν προσβληθεί από τον ιό τις προηγούμενες δύο εβδομάδες.

Η έρευνα βασίστηκε στην εξέταση 10.705 πολιτών σε πάνω από 5.000 αγγλικά νοικοκυριά από τις 27 Απριλίου έως τις 10 Μαΐου.

Το ONS υπολογίζει ότι το 0,27% του πληθυσμού της Αγγλίας έχει προσβληθεί από τον ιό, μεταδίδει το skai.gr.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι η πιθανότητα να προσβληθεί κάποιος από τον ιό στην κοινότητα δε διαφοροποιείται ανάλογα με την ηλικία, κάτι που εντείνει τις ανησυχίες στην Αγγλία για την πρόθεση επιστροφής μαθητών στις τάξεις την 1η Ιουνίου.

Εξάλλου, μελέτη του ανεξάρτητου Γραφείου Ευθύνης Προϋπολογισμού ανεβάζει το οικονομικό κόστος της πανδημίας για το βρετανικό κράτος στα 123,2 δισεκατομμύρια λίρες.

Η προηγούμενη ανάλυση για το συνολικό κόστος ήταν κατά 20 δισεκατομμύρια λίρες χαμηλότερη. Πάνω από το μισό της αύξησης αποδίδεται στην παράταση του μέτρου κάλυψης από το κράτος του 80% του μισθού εργαζομένων που έχουν τεθεί σε προσωρινή αργία.