Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019
x

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΡΑΝ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ του Ιραν και των ΗΠΑ, μετά την κατάρριψη από τους Ιρανούς ενός drone. Επίσκεψη τοτυ αρμόδιου Βρετανού υπουργού.

Για «ειλικρινείς και εποικοδομητικές» συνομιλίες μεταβαίνει αύριο στο Ιράν ο Βρετανός υπουργός, αρμόδιος για την Μέση Ανατολή Άντριου Μόρισον, καθώς κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ της Τεχεράνης και της Ουάσινγκτον, μετά την κατάρριψη από τους Ιρανούς ενός αμερικανικού μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος (drone).

Σε ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνεται ότι «σε αυτή την περίοδο της κλιμακούμενης περιφερειακής έντασης για το μέλλον της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, η επίσκεψη αυτή είναι μία ευκαιρία για μία ειλικρινή και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων με την κυβέρνηση του Ιράν».

Ο Μόρισον θα υποστηρίξει την άμεση αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή, αλλά και την ανάδειξη των ανησυχιών σχετικά «με την περιφερειακή συμπεριφορά της Τεχεράνης, αλλά και της απειλής στην οποία προχώρησε για τον τερματισμό της συμμόρφωσής της με τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, στην οποία, η Βρετανία παραμένει δεσμευμένη», αναφέρει η ανακοίνωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ