Skip to main content

Βρετανία: Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο και συζήτηση για το Brexit

Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο φαίνεται να είναι χωρισμένο ανάμεσα στους υπουργούς.

Μία ακόμη συζήτηση του κοινοβουλίου για το Brexit έχει προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα, η οποία αναμένεται να καταλήξει αργά το βράδυ σε ψηφοφορία επί προτάσεων που έχουν καταθέσει ομάδες βουλευτών και κόμματα, με στόχο την ανάληψη της διαδικασίας των βημάτων που θα ακολουθηθούν για την έξοδο από την ΕΕ.

Στο μεταξύ, η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο φαίνεται να είναι χωρισμένο ανάμεσα στους υπουργούς που στέκονται στο πλευρό της Μέι και σε αυτούς που ζητούν την αποχώρησή της. Στη διάρκεια του σαββατοκύριακου η Τερέζα Μέι συναντήθηκε στην εξοχική της κατοικία στο Τσέκερς με βουλευτές του κόμματος, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους τη δυνατότητα να επαναφέρει στη Βουλή προς ψήφιση τη συμφωνία της για την αποχώρηση. Ταυτόχρονα, υψηλόβαθμα στελέχη του Συντηρητικού κόμματος, κυρίως από την ομάδα των ευρωσκεπτικιστών, όπως οι Μπόρις Τζόνσον, Τζέικομπ Ρις Μογκ και Ντέιβιντ Ντέιβις, είχαν τις δικές τους συζητήσεις για την απομάκρυνση της Τερέζα Μέι από τη θέση της.

Μια μη συμφωνία του Brexit είναι "όλο και πιο πιθανή"

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκτιμά ότι μια μη συμφωνία του Brexit είναι "όλο και πιο πιθανή", δήλωσαν σήμερα ευρωπαίοι αξιωματούχοι, μετά την παράταση δύο ακόμη εβδομάδων που έδωσε η ΕΕ στη Βρετανία για να επιλύσει το πολιτικό της αδιέξοδο, παρότι είναι αμφίβολο ότι αυτό θα λειτουργήσει.

"Είμαστε προετοιμασμένοι γι' αυτό το σενάριο", δήλωσε ευρωπαίος αξιωματούχος περιγράφοντας τις προετοιμασίες της ΕΕ σε περίπτωση αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης.