Skip to main content

Βρετανία: Ελεύθεροι τρεις εκ τον συλληφθέντων της τραγωδίας του Έσσεξ

Πρόκειται για το ζευγάρι που είχε συλληφθεί στο Ουόρινγκτον της βόρειας Αγγλίας και έναν άνδρα από τη Βόρεια Ιρλανδία που συνελήφθη στο Στάνστεντ.

Τρεις από τους συλληφθέντες για την υπόθεση του φορτηγού του θανάτου, με τους 39 νεκρούς, που αποκαλύφθηκε στο Εσσεξ, αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση, ανακοίνωσε η αστυνομία της περιοχής.

Πρόκειται για το ζευγάρι που είχε συλληφθεί στο Ουόρινγκτον της βόρειας Αγγλίας και τον άνδρα από τη Βόρεια Ιρλανδία που είχε συλληφθεί στο αεροδρόμιο Στάνστεντ. Οι πρώτοι αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση έως τις 11 Νοεμβρίου και ο άνδρας μέχρι της 13 Νοεμβρίου. Η γυναίκα από τη ζευγάρι ήταν η τελευταία δηλωμένη ιδιοκτήτρια του φορτηγού. Το ζευγάρι υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία ανάμειξη στην υπόθεση και πως είχε πουλήσει το όχημα πριν από περίπου ένα χρόνο.

Σε ό,τι αφορά τον οδηγό του φορτηγού της φρίκης στο Εσσεξ, απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος του το Σάββατο. Ο 25χρονος Μόρις Ρόμπινσον κατηγορείται για ανθρωποκτονίες εξ αμελείας, λαθραία διακίνηση ανθρώπων, υποβοήθηση της παράτυπης μετανάστευσης και ξέπλυμα χρημάτων. Τη Δευτέρα θα παρουσιασθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, σύμφωνα με το ΑΠΕ.