Skip to main content

Βρετανία: Οι Εργατικοί θα επιδιώξουν να ηγηθούν κυβέρνησης μειοψηφίας

Θα προτείνουμε να υπηρετήσουμε την πατρίδα και να σχηματίσουμε μια κυβέρνηση μειοψηφίας, ανέφερε ο εκπρόσωπος των Εργατικών επί των Οικονομικών.

Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας θα προτείνει να ηγηθεί μιας κυβέρνησης μειοψηφίας, όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος των Εργατικών επί των Οικονομικών Τζον ΜακΝτόνελ, μετά την αποτυχία της συντηρητικής πρωθυπουργού Τερέζα Μέι να εξασφαλίσει την πλειοψηφία κατά τις χθεσινές βουλευτικές εκλογές.

Σύμφωνα με το Reuters, η Μέι άφησε να εννοηθεί ότι θα χρησιμοποιήσει το δικαίωμά της ως εν ενεργεία πρωθυπουργός για να πραγματοποιήσει μια πρώτη απόπειρα σχηματισμού κυβέρνησης, αλλά δεν είναι σαφές αν θα συγκεντρώσει την απαραίτητη στήριξη για να το πετύχει.

«Θα προτείνουμε να υπηρετήσουμε την πατρίδα και να σχηματίσουμε μια κυβέρνηση μειοψηφίας και ο λόγος είναι ότι δεν θεωρώ πως το Συντηρητικό Κόμμα είναι σταθερό, δεν θεωρώ ότι η πρωθυπουργός είναι σταθερή. Δεν θέλω να είμαι προσβλητικός αλλά νομίζω ότι είναι μια ξοφλημένη πρωθυπουργός» είπε ο ΜακΝτόνελ στο BBC Radio.