Skip to main content

Βρετανία: Κλείνουν για δύο εβδομάδες τα δημοτικά σχολεία στο Λονδίνο

O υπουργός Παιδείας, Γκάβιν Ουίλιαμσον, περιέγραψε ένα σχέδιο για να καθυστερήσει το άνοιγμα των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει όλα τα δημοτικά σχολεία στο Λονδίνο για τις επόμενες δύο εβδομάδες για να αντιμετωπίσει την ταχεία εξάπλωση μιας πιο μολυσματικής παραλλαγής του ιού COVID-19, δήλωσε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας, Σαντίκ Καν, σήμερα.

Την Τετάρτη, ο υπουργός Παιδείας, Γκάβιν Ουίλιαμσον, περιέγραψε ένα σχέδιο για να καθυστερήσει το άνοιγμα των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά θα άνοιγετα περισσότερα δημοτικά σχολεία για παιδιά κάτω των 11 ετών την επόμενη εβδομάδα στο τέλος των διακοπών των Χριστουγέννων.

Μόνο στα τμήματα της χώρας που επλήγησαν περισσότερο, τα οποία περιελάμβαναν ορισμένα τμήματα της πρωτεύουσας αλλά όχι σε άλλα, τα δημοτικά σχολεία έπρεπε να κλείσουν. Ωστόσο, οι τοπικές αρχές σε αρκετές περιοχές όπου τα σχολεία επρόκειτο να ανοίξουν ξανά διαμαρτυρήθηκαν.

«Η κυβέρνηση έχει επιτέλους δει νόημα και έκανε στροφή 180 μοιρών», έγραψε ο δήμαρχος του Λονδίνου στο Twitter. «Όλα τα δημοτικά σχολεία σε όλο το Λονδίνο θα έχουν την ίδια μεταχείριση. Αυτή είναι η σωστή απόφαση - και θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό Εκπαίδευσης, Νικ Γκιμπ, για τις εποικοδομητικές συζητήσεις μας τις τελευταίες δύο ημέρες».