Skip to main content

Βρετανία: Ο Κόρμπιν παρουσιάζει «το μανιφέστο της ελπίδας»

Ο ίδιος ο ηγέτης της βρετανικής αντιπολίτευσης το ονόμασε το μανιφέστο της ελπίδας, «ένα ριζοσπαστικό μανιφέστο» για το οποίο δήλωσε περήφανος.

Το μανιφέστο του Εργατικού Κόμματος ή αλλιώς το «μανιφέστο της ελπίδας» παρουσίασε σήμερα ο ηγέτης της βρετανικής αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν. Εν όψει των εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου, ο Κόρμπιν δεσμεύεται για μία σειρά από πάσης φύσεως θέματα, από μία νέα συμφωνία και ένα νομικά δεσμευτικό δημοψήφισμα για το Brexit, έως την πράσινη οικονομία και την επιβολή έκτακτου φόρου στις πετρελαϊκές εταιρείες.

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα, ο ίδιος ο Κόρμπιν το ονόμασε το μανιφέστο της ελπίδας, «ένα ριζοσπαστικό μανιφέστο» για το οποίο δήλωσε περήφανος. Σε αυτό προβλέπονται κρατικοποιήσεις στους σιδηροδρόμους, την υδροδότηση, την ενέργεια και τις ταχυδρομικές υπηρεσίες, καθώς και ο τερματισμός της ιδιωτικοποίησης του εθνικού συστήματος υγείας (NHS).

Ο ηγέτης των Εργατικών υπόσχεται επίσης να καταργήσει τα δίδακτρα και να θεσπίσει έναν «πραγματικό μισθό», της τάξεως τον 10 στερλινων την ώρα, ενώ δεσμεύεται για τη δημιουργία ενός εκατομμυρίου «πράσινων» θέσεων εργασίας.

Στο μέτωπο του Brexit, ο Κόρμπιν υποστηρίζει ότι εντός τριών μηνών θα διαπραγματευτεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση μία νέα συμφωνία, η οποία δεν θα αφήσει τη Βρετανία «στο έλεος του Ντόναλντ Τραμπ». Τη συμφωνία αυτή θα θέσει στη συνέχεια στην ψήφο του βρετανικού λαού και το αποτέλεσμα θα είναι νομικά δεσμευτικό για την κυβέρνηση.