Skip to main content

Βρετανία-Σωματείο Βενζινοπωλών: Ο ανεφοδιασμός των βενζινάδικων καθυστερεί

Σύμφωνα με έρευνα, το 12% των βενζινάδικων της περιοχής αυτής εξακολουθούν να μην διαθέτουν καύσιμα ενώ το 17% έχει μόνο ένα είδος καυσίμου.

Η επιστροφή στην ομαλότητα δεν συμβαίνει με επαρκώς ταχύ ρυθμό στα βρετανικά βενζινάδικα, υποστηρίζει το συνδικάτο των βενζινοπωλών (PRA), αφού η έλλειψη οδηγών για τα βυτιοφόρα και οι «αγορές πανικού» στέγνωσαν πολλές αντλίες στο Λονδίνο και τη νοτιοανατολική Αγγλία.

Σύμφωνα με την έρευνα του συνδικάτου, το 12% των βενζινάδικων της περιοχής αυτής εξακολουθούν να μην διαθέτουν καύσιμα ενώ το 17% έχει μόνο ένα είδος καυσίμου.

«Βρισκόμαστε στη 15η ημέρα της κρίσης. Χρειαζόμαστε μια ανεξάρτητη έρευνα ώστε οι αυτοκινητιστές να προστατευθούν από μια τέτοια έλλειψη καυσίμων στο μέλλον» επιμένει το PRA, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τις «παράλογες προτεραιότητες» της κυβερνητικής πολιτικής.

Το PRA εκφράζει τη λύπη του επειδή μετά τις συναντήσεις των κυβερνητικών παραγόντων με τους εκπροσώπους των επαγγελματιών οδηγών φορτηγών (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις υπάρχει έλλειψη 100.000 οδηγών στη Βρετανία), δεν δόθηκαν στα βενζινάδικα οι πληροφορίες για το πώς και πότε θα ξαναρχίσουν οι παραδόσεις καυσίμων. Αν και χαιρέτισε την απόφαση της κυβέρνησης να διαθέσει στρατιώτες για να συμμετάσχουν στις παραδόσεις, σημείωσε ότι κάποιες φορές ανεφοδιάζονταν βενζινάδικα που είχαν ήδη παραλάβει καύσιμα.

«Το μάθημα από όλα αυτά είναι ότι, παρά τις καλές προθέσεις, οι δημόσιες αρχές δεν έχουν την ικανότητα ή τα προσόντα για να θέσουν υπό έλεγχο μια τέτοια κρίση», πρόσθεσε.