Skip to main content

Βρετανία: Την επόμενη εβδομάδα κρίνεται το κλείσιμο της Βουλής

«Το Δικαστήριο θα πρέπει να κρίνει τη νομιμότητα της απόφασης του πρωθυπουργού», υποστήριξε η πρόεδρος του δικαστηρίου της Βρετανίας.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται η απόφαση της δικαιοσύνης για το κλείσιμο του Βρετανικού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με την πρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βρετανίας, Μπρέντα Χέιλ.

Η κ. Χέιλ δήλωσε σήμερα πως ελπίζει ότι οι δικαστές θα εκδώσουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας την απόφασή τους σχετικά με το αν ήταν σύννομη ή όχι η επιλογή του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να αναστείλει τις εργασίες του κοινοβουλίου, λίγο πριν από την ημερομηνία εξόδου της χώρας από την ΕΕ, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Το Δικαστήριο θα πρέπει να κρίνει τη νομιμότητα της απόφασης του πρωθυπουργού», υποστήριξε η πρόεδρος του δικαστηρίου, αναγνωρίζοντας ότι «δεν πρόκειται για ένα απλό θέμα».

«Όμως γνωρίζουμε επίσης ότι η υπόθεση αυτή πρέπει να επιλυθεί το ταχύτερο δυνατό και ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε θέση να πάρουμε την απόφασή μας στις αρχές της επόμενης εβδομάδας», πρόσθεσε η Μπρέντα Χέιλ.