Skip to main content

Βρετανός αξιωματούχος: Η κυβέρνησή μας χαίρεται που έχει μερικά από τα μάρμαρά σας (vid)

Σύμφωνα με τον Πολ Κάρτλεντζ θετική έκβαση θα υπάρξει μόνο εάν αλλάξουν οι διαχειριστές του Βρετανικού μουσείου αλλά και η ίδια η κυβέρνηση.

Σχετικά με το θέμα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στη χώρα μας μίλησε ο Αντιπρόεδρος της Βρετανικής Επιτροπής για την Επανένωση των Γλυπτών, Πολ Κάρτλεντζ

«Τελικά θα υπάρξει ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά αυτό δεν θα γίνει εάν δεν έχουμε άλλους διαχειριστές του βρετανικού μουσείου και μια διαφορετική κυβέρνηση. Αυτή τη στιγμή έχουμε μια πολύ δεξιά εθνικιστική κυβέρνηση που χαίρεται με το γεγονός ότι η Βρετανία έχει μερικά από τα Μάρμαρα σας. Αλλά υπάρχει όπως είπατε ένα κίνημα προς τη σωστή κατεύθυνση υπάρχει μερίδα κόσμου, ακαδημαϊκοί, η ελίτ που πιστεύει ότι αυτό που συμβαίνει είναι μια αδικία», είπε ο ίδιος μιλώντας στο Open.

Σε ερώτηση για τη στήριξη που ο ίδιος έδειξε στο Βρετανικό Μουσείο, σημείωσε πως υπάρχει ένα μεγάλο κίνημα για την επανένωση.

«Είμαι υπέρ της ελληνικής κυβέρνησης που λέει σταματήστε να λέτε πως σας ανήκουν τα Μάρμαρα, αυτό άλλωστε είναι μια ανόητη θέση. Από την άλλη πλευρά εάν η βρετανική κυβέρνηση επιτρέψει στο Βρετανικό Μουσείο να τα δανείσει, δεν στέλνει το Βρετανικό Μουσείο το σωστό μήνυμα σχετικά με το πώς πήρε τα εκθέματα και γιατί βρίσκονται στο βρετανικό μουσείο», κατέληξε ο κ. Κάρτλεντζ.