Skip to main content

Βρετανός τουρίστας έπαθε σοβαρά εγκαύματα στο ηφαίστειο της Νισύρου

«Το πόδι μου κάηκε από το γόνατο μέχρι την πατούσα», τόνισε ο 22χρονος Βρετανός τουρίστας που πήγε εκδρομή στον ηφαιστειακό κρατήρα

Ιδιαίτερα δυσάρεστη, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Sun, κατέληξε εκδρομή Βρετανού τουρίστα στο ηφαίστειο της Νισύρου, καθώς υπέστη σοβαρά εγκαύματα, όταν το πόδι του τρύπησε το έδαφος, απελευθερώνοντας ατμό σε θερμοκρασία 165 βαθμών Κελσίου.

Ο 22χρονος μαζί με τη φίλη του πήγαν εκδρομή στον ηφαιστειακό κρατήρα. Κατά τη διάρκεια της βόλτας, το πόδι του έσπασε τμήμα μιας λεπτής ηφαιστειακής κρούστας στο έδαφος, με αποτέλεσμα ν’ απελευθερωθεί ατμός και να υποστεί σοβαρά εγκαύματα στο πόδι.

«Ούρλιαξα από τον πόνο! Έκλαψα και μαζί μου έκλαψε και η κοπέλα μου», ανέφερε ο Τόμας Γκρούντσον, στη βρετανική The Sun.

«Το πόδι μου κάηκε από το γόνατο μέχρι την πατούσα», τόνισε ο 22χρονος Βρετανός τουρίστας, όπως μεταδίδει το protothema.gr.

Όπως ανέφερε, δεν ήταν ο ίδιος υπεύθυνος για το ατύχημα, καθώς η συγκεκριμένη εκδρομή στον κρατήρα του ηφαιστείου στη Νίσυρο του προτάθηκε από το τουριστικό του γραφείο και δεν υπήρχε κανένα προστατευτικό εμπόδιο εκεί, που να απαγορεύει την πρόσβαση στο επικίνδυνο σημείο.