Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020
x

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας αναμένεται να συναντηθεί το απόγευμα και ο υπουργόμε την Ραντμίλα Σεκερίνσκα, Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ, στο περιθώριο της Υπουργικής Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συνάντηση πραγματοποιείται σε συνέχεια της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο κ. Αποστολάκης είχε επισημάνει πως Ελλάδα και Τουρκία στήνουν ξανά ένα δίαυλο επικοινωνίας με στόχο να πέσει η ένταση στο Αιγαίο προς όφελος και των δύο χωρών.

«Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, πάντα έχουν ένα θέμα, πάντα έχουμε up και down. Αυτό τον καιρό και μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού έχει φανεί ότι μπορούμε ξανά να ενώσουμε ένα δίαυλο επικοινωνίας με στόχο να πέσει η ένταση στο Αιγαίο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να είμαστε μονίμως σε σύγκρουση και να διακινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή να προκύψει κάποιο ατύχημα με ανεξέλεγκτες εξελίξεις» είχε τονίσει ο υπουργός, προαναγγέλλοντας ότι στη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του «θα προσπαθήσουμε να βρούμε κάποια άκρη, ούτως ώστε να καταφέρουμε να λιγοστέψουμε την ένταση και τις επικίνδυνες κινήσεις που μπορεί να γίνονται στο Αιγαίο».

Σημειώνεται ότι ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας αναμένεται να συναντηθεί το απόγευμα και ο υπουργόμε την Ραντμίλα Σεκερίνσκα, Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ