Skip to main content

Βροχερό το σκηνικό του καιρού - Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Βροχές και τοπικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες αναμένονται σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας - Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ανατολικά και κεντρικά, και λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην υπόλοιπη χώρα, μέτριοι και τοπικά στα νότια πελάγη ισχυροί άνεμοι, θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Πιο αναλυτικά:

Για σήμερα προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες σε Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, νησιά Βορείου Αιγαίου, Θεσσαλία, Σποράδες, Βόρεια Εύβοια και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και σε Κεντρική και Ανατολική Στερεά, Βορειοανατολική Πελοπόννησο και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στα βορειοανατολικά δεν θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς), 18 έως 27 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 14 έως 25 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 15 έως 26 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 17 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ με πρόσκαιρη εξασθένηση και στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά μετά το απόγευμα ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας, με τοπικές βροχές ή καταιγίδα κυρίως στα βόρεια τμήματα περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με πρόσκαιρη εξασθένηση τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.