Skip to main content

Βροχερό το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στην Κεντρική Μακεδονία (χάρτες)

Σε δύο τμήματα πρόκειται να χωριστεί η χώρα όσον αφορά τα καιρικά φαινόμενα. Βροχές προβλέπει η ΕΜΥ στην περιοχή της Χαλκιδικής.

Καλές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας πρόκειται να είναι οι καιρικές συνθήκες στη χώρα το προσεχές τριήμερο του Αγίου Πνεύματος όπως εκτιμούν οι μετεωρολογικές προβλέψεις.

'Εως το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ο καιρός αναμένεται να είναι αίθριος με υψηλές θερμοκρασίες με το θερμόμετρο να φτάνει και ίσως ξεπεράσει τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου σε κεντρικά ηπειρωτικά και νότια.

Βροχές την Παρασκευή

Αύριο Παρασκευή 18 Ιουνίου στα ηπειρωτικά προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.

Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βόρεια καθώς και στα ορεινά της κεντρικής χώρας, ενώ το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια από το μεσημέρι 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 31 με 32 βαθμούς ενώ στα νησιά τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Τι θα γίνει το Σάββατο



Το Σάββατο 19 Ιουνίου, στα βόρεια ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Στα υπόλοιπα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο και τα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βορειοανατολικά.

Συννεφιά και βροχές την Κυριακή

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στη Κεντρική Μακεδονία και τις Σποράδες και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Πιθανόν τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.



Ανήμερα Αγίου Πνεύματος



Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.