Skip to main content

Βροχερός παραμένει ο καιρός - Τοπικά χαλαζοπτώσεις και ισχυρά φαινόμενα

Άστατος ο καιρός σήμερα με τοπικά ισχυρά φαινόμενα και χαλαζοπτώσεις σε αρκετές περιοχές. Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού

Βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά, αλλά και σε νησιωτικά τμήματα. Τοπικά ισχυρά φαινόμενα και χαλαζοπτώσεις σε αρκετές περιοχές. Άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Σάββατο 12 Ιουνίου 2021 αναμένεται άστατος καιρός, με βροχές και καταιγίδες αρχικά σε μεμονωμένες περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και βόρειας χώρας και από τις μεσημεριανές ώρες σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά τμήματα. Τα φαινόμενα θα κατά τόπους έντονα και θα συνοδεύονται από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, ριπαίους ανέμους και σε πολλές περιοχές από χαλαζοπτώσεις. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης στην Κρήτη, καθώς και σε νησιωτικά τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 29, στην Κεντρική Ελλάδα από 12 έως 30 βαθμούς, στην Ήπειρο από 12 έως 29, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 32 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 28 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 14 έως 29 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 31 και 32 βαθμούς Κελσίου, αντίστοιχα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ, στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί με ίδιες εντάσεις και στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν δίνοντας βροχές και σποραδικές. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα και ενδέχεται να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα ενδέχεται παροδικά να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς