Skip to main content

Βροχή αντιδράσεων για τον νέο διευθυντή του Ελληνικού Φεστιβάλ

Βροχή αντιδράσεων έχει προκαλέσει ο νέος διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ Με ολοένα και περισσότερα άτομα να εκφράζουν τις αντιθέσεις τους.

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει αναφορικά με τον νέο διευθυντή του Ελληνικού Φεστιβάλ, Γιαν Φαμπρ, με ολοένα και περισσότερα άτομα τόσο από το καλλιτεχνικό όσο και από το πολιτικό προσκήνιο να εκφράζουν τις αντιθέσεις τους.

Σε ανάρτησή της στο Facebook η ηθοποιός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά γράφει χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι είναι το λιγότερο υποτιμητικό για τους Έλληνες καλλιτέχνες ότι, επειδή δεν τους γνωρίζει, θα επικεντρώσει το φετινό πρόγραμμα στην ανάδειξη της τέχνης της χώρας του. Καλά θα έκανε να προσπαθήσει να αναδείξει την ελληνική τέχνη στο εξωτερικό».

H Έλενα Ακρίτα δημοσίευσε στο λογαριασμό της στο Facebook ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά.



Ο ηθοποιός Αργύρης Ξάφης σχολίασε επίσης στο Facebook: «Απ' ότι έχω καταλάβει δηλαδή, τη στιγμή που έχει φτάσει στο 90+% η ανεργία στους ηθοποιούς και την στιγμή που οι περισσότεροι ζουν τον χειμώνα με τα 3 χιλιάρικα που βγάλανε το καλοκαίρι από μια δουλειά στο φεστιβάλ, κόβουμε τις ελληνικές παραγωγές; Αλήθεια; Ας κάνω λάθος. Ελπίζω να κάνω λάθος».

H σκηνοθέτης Άντζελα Μπρούσκου προσκάλεσε τον Φαμπρ και τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά να παραστούν στην συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στο θέατρο Σφενδόνη.

Ο συνθέτης Χρήστος Λεοντής με επιστολή του προς τον Αριστείδη Μπαλτά υπογραμμίζει ότι ντρέπεται για την επιλογή του Φαμπρ και τονίζει ότι δεν θέλει να γίνει Βέλγος.

«Έχω την τιμή και το προνόμιο, να είμαι πολίτης αυτής της δύσμοιρης χώρας. Μήπως «φραγκέψαμε:» Κύριε Υπουργέ δεν θέλω να γίνω Βέλγος», ανέφερε χαρακτηριστικά.