Skip to main content

Ποιοι αφήνουν την περιφέρεια για να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι

Τρεις είναι οι περιφερειακοί σύμβουλοι του Απόστουλου Τζιτζικώστα για δήμαρχοι για τη Θεσσαλονίκη και μία της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Υποψήφιοι δήμαρχοι για τον Δήμο Θεσσαλονίκης και για τον Δήμο Νεάπολης – Συκεών ανακοίνωσαν ότι θα είναι δυο περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφούσας παράταξης του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας του περιφερειάρχη, Απόστολου Τζιτζικώστα.

Ο Χάρης Αηδονόπουλος ανακοίνωσε και επισήμως ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο Ηλίας Ζάχαρης ότι θα διεκδικήσει τη δημαρχία του δήμου Νεάπολης – Συκεών.

Συνυπολογίζοντας και τον Γιάννη Ταχματζίδη, που είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τον δήμο Λαγκαδά, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Τζιτζικώστα που περνούν στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση είναι πλέον τρεις.

Οι δύο ανακοινώσεις έγιναν δεκτές με χειροκροτήματα από το σύνολο των περιφερειακών συμβούλων όλων των παρατάξεων, που ευχήθηκαν καλή επιτυχία στους κ.κ. Αηδονόπουλο και Ζάχαρη.

«Αποφάσισα έπειτα από πολύ ώριμη σκέψη εδώ και ένα χρόνο, να διεκδικήσω τη δημαρχία Θεσσαλονίκης, με το συνδυασμό μου 'Συνέργεια - Πρώτα η πόλη'. Έχοντας εμπειρία από τα δημοτικά πράγματα δεν περίμενα ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα αποτελούσε ένα τεράστιο σχολείο, που ούτε το φανταζόμουν. Δεν επιστρέφω στον τόπο του εγκλήματος, αλλά σε ένα τόπο δημιουργίας, συνεργασίας, χωρίς κόμματα, χωρίς χρώματα, γιατί τα πεζοδρόμια τα πατάνε όλοι ανεξαρτήτως φρονημάτων», τόνισε ο κ. Αηδονόπουλος.

Ο κ. Ζάχαρης τόνισε ότι αποτέλεσε μεγάλη τιμή για τον ίδιο η πρόταση του Απόστολου Τζιτζικώστα να είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στις προηγούμενες εκλογές, αλλά και η συνεργασία του με όλους τους περιφερειακούς συμβούλους, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης. «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήταν μεγάλο σχολείο για μένα. Θέλω πλέον να επιστρέψω στον τόπο που γεννήθηκα, καθώς ήμουν στα 21 χρόνια μου δημοτικός σύμβουλος και με την εμπειρία που απέκτησα στο περιφερειακό συμβούλιο, θεωρώ ότι θα είμαι πιο χρήσιμος».

Ο κ. Ζάχαρης τόνισε ότι η ανακήρυξη του συνδυασμού του θα γίνει την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, στις 7.30' μ.μ., στο κλειστό δημοτικό θέατρο Συκεών.

Περιφερειακοί σύμβουλοι που θα είναι υποψήφιοι δήμαρχοι όμως δεν υπάρχουν μόνο από την πλευρά της συμπολίτευσης, αλλά κι από της αντιπολίτευσης. Στο σημερινό περιφερειακό συμβούλιο ορκίστηκε νέα περιφερειακή σύμβουλος Σερρών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» η κ. Ερμοφύλη Σαραντίδου, παίρνοντας τη θέση της κ. Τιμοθέας Ρακιντζή, η οποία παραιτήθηκε γιατί θα είναι υποψήφια δήμαρχος Βισαλτίας Σερρών.

Ο κ. Τζιτζικώστας ευχήθηκε καλή επιτυχία στην κ. Ρακιντζή, όπως και στη νέα περιφερειακή σύμβουλο, κ. Σαραντίδου, τονίζοντας ότι «είναι πολύ σημαντικό να συνδιαμορφώνουμε πολιτικές για τον τόπο και τους συμπολίτες, συμπολίτευση και αντιπολίτευση μαζί. Η αντιπολίτευση έχει λόγο στις πολιτικές, που διαμορφώνονται από κοινού. Είναι σημαντικός ο ρόλος σας», είπε απευθυνόμενος στην κ. Σαραντίδου, «όπως σημαντικός ήταν και ο ρόλος της κ. Ρακιντζή».