Skip to main content

Βροχή τα ονόματα των υποψηφίων για τις παρατάξεις στον δ. Ωραιοκάστρου

Οι συνολικά επτά υποψήφιοι δήμαρχοι στον δήμο Ωραιοκάστρου ανακοινώνουν πλέον καθημερινά νέα στελέχη των ψηφοδελτίων τους.

Με διαρκείς ανακοινώσεις υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, εκδηλώσεις και τραπεζώματα εξελίσσεται ο προεκλογικός αγώνας των επτά υποψηφίων δημάρχων στο Ωραιόκαστρο. Δεν λείπει η ίντριγκα και το παρασκήνιο, όπως και οι μεταπηδήσεις υποψηφίων από το ένα ψηφοδέλτιο στο άλλο.

Τα «βαριά χαρτιά» των ψηφοδελτίων ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί, όπως διαβεβαιώνουν και οι ίδιοι οι υποψήφιοι, όμως ήδη έχουν συμπληρώσει ένα μεγάλο μέρος των ψηφοδελτίων τους (οι περισσότεροι).

Ο νυν δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Πολιτεία με Όραμα», Αστέριος Γαβότσης, διατηρεί σε μεγάλο βαθμό τη δημοτική του ομάδα και έχει ήδη ανακοινώσει έναν σημαντικό αριθμό νέων υποψηφίων, όμως είναι από εκείνους που ξέρουν το πολιτικό παιχνίδι στην περιοχή και κρατά τα «βαριά χαρτιά» για να τα ανακοινώσει τελευταία. Μεταξύ αυτών σε αναμονή είναι η συμμετοχή ή όχι στο ψηφοδέλτιό του, του αντιδημάρχου Πολιτισμού, Πέτρου Αταμιάν, ο οποίος βγαίνει πρώτος σε αριθμό ψήφων δημοτικός σύμβουλος στο Ωραιόκαστρο και αποτελεί μήλον της Έριδος για διάφορους υποψηφίους. Παρά την πίεση που έχει δεχτεί, ο κ. Αταμιάν δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τις προθέσεις του.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Αλληλεγγύη – Ανατροπή», που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ, Γρηγόρης Εδιρνέλης, έχει επίσης ανακοινώσει αξιοσημείωτο αριθμό υποψηφίων, ενώ ο επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ «Λαϊκή Συσπείρωση», Άγγελος Θεμελής, έχει περιοριστεί προς το παρόν στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τη δημαρχία, χωρίς να ανακοινώσει υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, κάτι που αποτελεί όμως πάγια τακτική του κομματικού του χώρου, οπότε κανείς δεν πρέπει να παραξενεύεται.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Συνεργασία Τώρα», Ανέστης Πολυχρονίδης, επίσης έχει συμπληρώσει μια πρώτη δεκάδα (τις τελευταίες μέρες και περισσότερους) υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, μεταξύ των οποίων ο Μπάμπης Παπακώστας και ο Αριστοτέλης Καδίτης.

Σε σημαντικό ποσοστό έχει στελεχώσει την παράταξή του «αν.α.σ.α» (Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Συμμαχία Ανάπτυξης) ο Παντελής Σκαρλάτος, που έχει ως «προίκα» μεγάλο μέρος των συμβούλων της παλαιάς παράταξης του πρώην δημάρχου, Δημήτρη Σαραμάντου, ενώ προστέθηκαν σε αυτούς ο Θεόδωρος Ματσουκατίδης, ο Νικόλαος Σαραμούρτσης και ο Κωνσταντίνος Τζίκας.

Σε πολύ μεγάλο ποσοστό έχει συμπληρώσει το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Πρωταγωνιστές Ξανά» ο Παντελής Τσακίρης. Ο κ. Τσακίρης έχει κλείσει ήδη περίπου 40 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, με τις ανακοινώσεις ονομάτων το τελευταίο διάστημα να είναι σχεδόν καθημερινές. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις σήμερα έκλεισε δυο νέους (Χαράλαμπος Κελεπίρης και Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου), έναν πριν τρεις μέρες (Δημήτρης Κουτσιούκης), έξι τριαντάρηδες την προηγούμενη εβδομάδα (Χαράλαμπος Καζαντζίδης, Κώστας Καποδίστριας, Γιώργος Κασιδερόπουλος, Δημήτρης Κουλουμπατσάνης, Αβραάμ Νεοφυτίδης και Φίλιππος Μπόγιας) κτλ., ενώ φαίνεται πως δε θα έχει κανένα πρόβλημα και με τις ποσοστώσεις, δεδομένου ότι με τη μία παρουσίασε 11 υποψήφιες γυναίκες...

Σε ανάλογο βαθμό ετοιμότητας, αναφορικά με τη στελέχωση του συνδυασμού του, είναι ο επικεφαλής της «Δύναμης Δημιουργίας», Γιώργος Παπακωνσταντίνου, που παρουσίασε τα 26 πρώτα στελέχη του και προανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα θα παρουσιαστούν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι για το ψηφοδέλτιο της παράταξης.

Ενδεικτικά είναι ονόματα εν ενεργεία δημοτικών συμβούλων, Βαγγέλη Κανταρτζή και Γιώργου Παραπανίσιου, αλλά και του Άγγελου Πανούση, της Λίας Νικολαΐδου και της Στέλλας Γεωργιάδου.