Skip to main content

Τι είπε ο Μανδαλιανός στους πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν για το σκληρό lockdown

Ο Δήμαρχος προσπάθησε να εξηγήσει στο συγκεντρωμένο κόσμο, ότι είναι στην ίδια πλευρά με τους Δημότες και σε καμία περίπτωση απέναντι.

Αποδέκτης έντονων παραπόνων έγινε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, από πολίτες του δήμου οι οποίοι συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το Δημαρχείο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το αυστηρό lockdown που επιβλήθηκε στην περιοχή, «παρά τον μικρό αριθμό κρουσμάτων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η δημοτική αρχή.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου, ο δήμαρχος άκουσε με προσοχή τους πολίτες, οι οποίοι εξέφρασαν τις ενστάσεις τους για την απόφαση και διαβεβαίωσε ότι αντιλαμβάνεται και συμμερίζεται απόλυτα τους προβληματισμούς τους. Σημείωσε όμως ότι καθίστανται αναγκαία τα υγειονομικά μέτρα που επιβλήθηκαν, αλλά θα ήθελε να υπάρχει πιο έγκαιρη και ενδελεχή ενημέρωση, πράγμα το οποίο συζήτησε με τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Χαρδαλιά.

Σε ερώτηση σχετικά με το πού εντοπίζονται τα κρούσματα, ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι είναι κάτι που δεν του γνωστοποιήθηκε από τον ΕΟΔΥ και το αρμόδιο υπουργείο, δεδομένου ότι υπεισέρχεται και το ιατρικό απόρρητο.

Ο δήμαρχος, συνεχίζεται στην ανακοίνωση, προσπάθησε να εξηγήσει στον συγκεντρωμένο κόσμο ότι είναι στην ίδια πλευρά με τους δημότες και σε καμία περίπτωση απέναντι. Ωστόσο, ανέφερεται, «ούτε ως γιατρός αλλά ούτε και ως Δήμαρχος μπορεί να παραβλέψει ή να αγνοήσει τις οδηγίες που υπάρχουν από την αρμόδια επιτροπή Λοιμωξιολόγων, για ένα ζήτημα που αφορά στη δημόσια υγεία, παρότι όπως του μετέφεραν από τον ΕΟΔΥ το πρόβλημα στο Δήμο δεν έχει να κάνει με τον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά με την παρουσία θετικών δειγμάτων του νοτιοαφρικανικού στελέχους του κορωνοϊού, για το οποίο δεν υπάρχει ακόμα σαφής εικόνα για το εάν καλύπτεται από τα εμβόλια».

Ο κ. Μανδαλιανός τόνισε ότι «όλοι νιώθουμε την κόπωση που έχει συσσωρευτεί από τον εγκλεισμό και τα οικονομικά προβλήματα που έχουν ανακύψει λόγω της πανδημίας», όμως επισήμανε πώς, έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση, «πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι αν είμαστε συνεπείς στην τήρηση των μέτρων, την 1η Μαρτίου θα τελειώσει όλο αυτό και δεν θα έχουμε παράταση των περιορισμών».