Κυριακή 13 Ιουνίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 31 ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΑΣΚΟΠΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ

Χθες βεβαιώθηκαν παραβάσεις και πρόστιμα σε 31 οδηγούς στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι επιχείρησαν να μετακινηθούν εκτός τόπου κατοικίας.

Βροχή έπεσαν χθες τα πρόστιμα για μετακινήσεις εκτός έδρας τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στους υπόλοιπους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργούνται σε όλη τη χώρα για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού, χθες βεβαιώθηκαν παραβάσεις και πρόστιμα σε 31 οδηγούς στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι επιχείρησαν να μετακινηθούν εκτός τόπου κατοικίας.

Για τον ίδιο λόγο δόθηκαν επιπλέον 16 πρόστιμα, ύψους 150 ευρώ, δόθηκαν σε οδηγούς σε νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας.

Αναλυτικότερα για μη προβλεπόμενες μετακινήσεις (εκτός νομού του τόπου κατοικίας κλπ) βεβαιώθηκαν 80 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), ως ακολούθως:

31 στη Θεσσαλονίκη,
16 στην Κεντρική Μακεδονία,
10 στην Αττική,
8 στην Ήπειρο,
7 στη Θεσσαλία,
3 στη Πελοπόννησο,
3 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
1 στο Βόρειο Αιγαίο και
1 στην Κρήτη.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, έχουν βεβαιωθεί 1.025 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ).

Για μη τήρηση της ελάχιστης απόστασης και μη χρήση μάσκας βεβαιώθηκαν 31 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

9 στην Αττική,
6 στο Βόρειο Αιγαίο,
5 στη Δυτική Ελλάδα,
4 στη Κεντρική Μακεδονία,
4 στην Κρήτη,
1 στη Στερεά Ελλάδα,
1 στη Θεσσαλονίκη και
1 στη Θεσσαλία.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 335 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ.

Για λειτουργία επιχειρήσεων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κέντρα κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς περιπτώσεις, βεβαιώθηκαν 5 παραβάσεις και συνελήφθησαν 5 άτομα.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 621 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 607 άτομα.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ