Skip to main content

Βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες την Πέμπτη στη Μακεδονία

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, τόσο έως το πρωί όσο και προς το βράδυ.

Βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται για την Πέμπτη σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα. Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο και στη συνέχεια στο Νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και το Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, τόσο έως το πρωί όσο και προς το βράδυ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, ενώ βροχοπτώσεις με μικρή πιθανότητα καταιγίδας θα σημειωθούν προς το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και πρόσκαιρα το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τόσο έως το πρωί, όσο και προς το βράδυ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς πρόσκαιρες βροχές από το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τόσο έως το πρωί, όσο και προς το βράδυ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 7 έως 10 βαθμούς.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -1 έως 8 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 4 έως 12, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 4 έως 14, στα νότια ηπειρωτικά από 6 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 13, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 6 έως 14, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 9 έως 15, και στην Κρήτη από 10 έως 16 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές έως ανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, σταδιακά όμως και έως το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς ίδιας έντασης.

Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, σταδιακά όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς έως νοτιοδυτικούς 5 έως 7 και το προς το βράδυ τοπικά έως 8 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, προς το μεσημέρι θα γίνουν πρόσκαιρά νότιοι 4 έως 6 μποφόρ και στη συνέχεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης.