Κυριακή 13 Ιουνίου 2021
x

ΒΡΟΥΤΣΗΣ: ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο υπουργός διαβεβαιώνει ότι το Σώμα και οι λειτουργοί του «θα εξακολουθήσουν να απολαμβάνουν πλήρη οργανωτική και επιχειρησιακή αυτονομία»

Η ένταξη του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας στην Γενική Γραμματεία Εργασίας αναβαθμίζει τον ρόλο του, τονίζει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, αποκρούοντας την «παραφιλολογία περί δήθεν κατάργησης του ΣΕΠΕ».

«Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 84/2019 που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εντάσσεται στην Γενική Γραμματεία Εργασίας, την πλέον κεντρική δομή του Υπουργείου. Έτσι, αναβαθμίζεται ο ρόλος του, θωρακίζεται θεσμικά και ενδυναμώνεται η οργανωτική του δομή όπως είχε υποσχεθεί στην πρώτη επίσημη υπηρεσιακή συνάντησή του ως Υπουργός με τους ελεγκτές του ΣΕΠΕ πριν λίγες μέρες» τονίζει συγκεκριμένα ο κ. Βρούτσης.

Όπως επισημαίνει ο υπουργός «το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας περνά στα χέρια της δημόσιας διοίκησης» και «καμία κυβέρνηση, κανένας υπουργός δεν θα έχει λόγο, πλέον, στο διορισμό του επικεφαλής του ΣΕΠΕ, ο οποίος θα είναι γενικός διευθυντής, υπηρεσιακό στέλεχος, δηλαδή, από την δημοσιοϋπαλληλική ιεραρχία που θα επιλέγεται με απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία».

Με αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, «προωθείται η πλήρης αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης».

Σύμφωνα με το naftemporiki.gr, o υπουργός διαβεβαιώνει ότι το Σώμα και οι λειτουργοί του «θα εξακολουθήσουν να απολαμβάνουν πλήρη οργανωτική και επιχειρησιακή αυτονομία για να επιτελέσουν απρόσκοπτα το έργο τους, ενώ δεν θα εξαρτώνται από κανέναν ειδικό γραμματέα, κομματικής προέλευσης, και τους συμβούλους του που επιβάρυναν σημαντικά τον κρατικό προϋπολογισμό».

Παράλληλα, όπως επισημαίνει, διευκολύνεται ο κεντρικός συντονισμός και η εντατικοποίηση των δράσεων του ελεγκτικού μηχανισμού του ΣΕΠΕ σε συνέργεια με τις λοιπές υπηρεσιακές δομές του υπουργείου και τους εποπτευόμενους φορείς του και με την υποστήριξη σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων (ΟΠΣ ΕΦΚΑ, ΟΠΣ ΣΕΠΕ και ΕΡΓΑΝΗ).

«Ο αγώνας για την τήρηση της νομιμότητας στην αγορά εργασίας και την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζόμενων από κάθε μορφή αυθαιρεσίας σε βάρος τους, θα έχει ως πρωταγωνιστές  τους ίδιους τους λειτουργούς του ΣΕΠΕ. Θα λειτουργούν με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους και θα υπηρετούν μόνο το συμφέρον του Ελληνικού λαού και κανέναν κομματικό παράγοντα όπως συνέβαινε στο παρελθόν» αναφέρει ο κ. Βρούτσης.

Διαβεβαιώνει τέλος ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου «θα σταθεί δίπλα στους λειτουργούς του ΣΕΠΕ και θα στηρίξει το έργο τους μέχρι να εξαλειφθεί κάθε εστία αδήλωτης εργασίας και παραβατικότητας». 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ