Skip to main content

Βρούτσης: Ανοιχτή πληγή οι χρυσές συντάξεις του νόμου Κατρούγκαλου

Ο Γιάννης Βρούτσης σημείωσε στον σταθμό Open ότι «χρυσές» συντάξεις, που έφταναν τις 24.000 ευρώ, δίνονταν επί τρία χρόνια με τον νόμο Κατρούγκαλου.

Ανοιχτή πληγή χαρακτήρισε τις υψηλές συντάξεις ο υπουργός Εργασίας, μία ημέρα μετά την ψήφιση της τροπολογίας που ορίζει ως ανώτατο όριο τα 4.608 ευρώ.

Ο Γιάννης Βρούτσης σημείωσε στον σταθμό Open ότι «χρυσές» συντάξεις, που έφταναν τις 24.000 ευρώ, δίνονταν επί τρία χρόνια με τον νόμο Κατρούγκαλου.

Σχετικά με το αν η τροπολογία έχει αναδρομική ισχύ και θα πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα οι συνταξιούχοι, ο κ Βρούτσης δήλωσε ότι θα υπάρξει μείωση καταβολής σε ποσοστό 20% μέχρι να ισοσταθμιστούν οι επιπλέον διαφορές.

Αιτιολογώντας την εκπρόθεσμη κατάθεση της τροπολογίας, χθες το απόγευμα, ο υπουργός τόνισε πως διαφορετικά θα συνεχιζόταν η κατάθεση των υψηλών συντάξεων καθότι η Βουλή θα έκλεινε για καλοκαιρινές διακοπές.

Δεύτερη τροπολογία, που αφορά τα εργασιακά, προβλέπει μεταξύ άλλων την κατάργηση του βάσιμου λόγου για την απόλυση ενός εργαζόμενου, η οποία, σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, προκαλούσε σύγχυση σε εργοδότες και εργαζόμενους.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέροντας ότι η ΝΔ είχε χρέος να ανατρέψει το ταχύτερο δυνατό μέτρα που είχε νομοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν ηττηθεί στις εκλογές ώστε να «σαμποτάρει την ελληνική οικονομία».

Προσέθεσε πως εάν η κυβέρνηση επέτρεπε να κλείσει η Βουλή δίχως να περάσουν οι δύο εκπρόθεσμες τροπολογίες η νομοθετική διαδικασία θα ολοκληρωνόταν στο τέλος Σεπτεμβρίου, άρα οι προβληματικές ρυθμίσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα παρέμεναν σε ισχύ επί δύο ακόμα μήνες.

Σημείωσε δε ότι η κυβέρνηση ήταν διατεθειμένη να παραμείνει για ώρες στην Βουλή ώστε να συζητηθούν ενδελεχώς οι τροπολογίες, όμως η αντιπολίτευση επέλεξε να αποχωρήσει.