Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020
x

ΒΡΟΥΤΣΗΣ: ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΕ FUNDS

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης με ανακοίνωσή του διέψευσε την ύπαρξη σχεδίου για πώληση ασφαλιστικών οφειλών 12 δις ευρώ σε funds.

Διαψεύδει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης την ύπαρξη σχεδίου για πώληση ασφαλιστικών οφειλών 12 δις ευρώ σε funds.

«Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για την πώληση 12 δις ευρώ ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών σε funds, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του.

Νωρίτερα δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, ανέφερε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει σε πώληση οφειλών ύψους αρκετών δισ. ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε ιδιώτες επενδυτές, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει μετρητά και να συμβάλλει στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται ανώτατους κυβερνητικούς αξιωματούχους, η κυβέρνηση επιδιώκει την προσέλκυση επενδύσεων και την αντιμετώπιση ζητημάτων που επηρεάζουν τις προοπτικές ανάπτυξης, όπως τα κόκκινα δάνεια των ελληνικών τραπεζών ενώ προσπαθεί να βρει τρόπο να ενισχύσει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού της συστήματος.

«Υπάρχει στρατηγική να πουληθούν ορισμένα assets που τα τελευταία χρόνια δεν είχε καταφέρει να εισπράξει το ασφαλιστικό σύστημα», δήλωσε ένας από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους στο πρακτορείο. Σύμφωνα με το Reuters, το σχέδιο, του οποίου ηγείται ο υφυπουργός Εργασίας, Νότης Μηταράκης, θα αφορά thn πώληση οφειλών ύψους έως 12 δισ. ευρώ, από τα 35 δισ. ευρώ των συνολικών οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία.

Το σχέδιο θα ορίζει ημερομηνία αποκοπής τις 31 Δεκ. 2014, που σημαίνει ότι θα αφορά σε απαιτήσεις που έχουν συσσωρευθεί μέχρι αυτή την ημερομηνία, εστιάζοντας σε οφειλές άνω των 100.000 ευρώ. Το πρόγραμμα δεν θα περιλαμβάνει οφειλές που έχουν ήδη ρυθμιστεί ή χρέη ελεύθερων επαγγελματιών προς τα ταμεία, είπε ο κυβερνητικός αξιωματούχος. Στόχος είναι ο αρχικός σχεδιασμός να έχει καταλήξει έως το τέλος του χρόνου, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η προετοιμασία στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους και οι πωλήσεις να πραγματοποιηθούν στο δεύτερο τρίμηνο του 2020. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης συμβούλου για το έργο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ