Skip to main content

Βρούτσης: Ο Τσίπρας δεν κατάφερε να ανασκευάσει τις δηλώσεις για τον ιό

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ σχολίασε την παρέμβαση Τσίπρα λέγοντας πως ο στόχος ήταν να απολογηθεί «και να ανασκευάσει το ολέθριο λάθος του»

Η παρέμβαση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας πυροδότησε αντιπαράθεση μεταξύ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, σχολιάζοντας την παρέβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως ο εμφανής στόχος του κ. Τσίπρα ήταν να απολογηθεί «και να ανασκευάσει το ολέθριο λάθος που έκανε χθες» κατά την τηλεοπτική του συνέντευξη και τα όσα ανέφερε περί «ρίσκου» για την διασπορά του κορωνοϊού από τις διαδηλώσεις.

Ο Γ. Βρούτσης είπε ότι από αυτή την αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ «ανατρίχιασε όλος ο ελληνικός λαός» και σημείωσε ότι με την σημερινή του παρέμβαση όχι μόνο δεν κατάφερε να ανασκευάσει αλλά αντιθέτως «και πάλι, δικαιολόγησε και τη σημερινή συγκέντρωση και κάθε συγκέντρωση μέσα σε αυτό το περιβάλλον». Αυτή, τόνισε, «αυτή είναι η πραγματικότητα»

Ο κ. Βρούτσης απέκρουσε τις «αθλιότητες» που καταλόγισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση λέγοντας πως «αθλιότητα είναι το να μην παραδέχεσαι ότι υπάρχει πρόβλημα με την πανδημία σε όλο τον κόσμο, όπως και στη χώρα μας. Το να λες ότι υπάρχει πρόβλημα σοβαρό και την ίδια στιγμή να εγκαλείς την κυβέρνηση γιατί παίρνει μέτρα. Αυτό είναι αθλιότητα, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Αθλιότητα είναι να λες έναν μονόλογο, ότι η κυβέρνηση φέρνει ένα νομοσχέδιο χωρίς διάλογο, τη στιγμή που αυτή η κυβέρνηση έχει για το νομοσχέδιο αυτό δεσμευτεί και προεκλογικά και είναι νομοσχέδιο με το οποίο έγινε ο πιο εκτενής σε χρόνο διάλογος και με κοινωνικούς φορείς και με την πανεπιστημιακή κοινότητα και κοινοβουλευτικός διάλογος, ο προβλεπόμενος μέσα από τη διαδικασία». Επίσης «αθλιότητα, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να έρχεται ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και να υιοθετεί άκριτα fake news, τα οποία κυκλοφορούν, χαρτάκια που θα μπορούσε να τα κατασκευάσει ο οποιοσδήποτε για την ΕΡΤ και να τα παραδέχεται ως πραγματικό γεγονός. Αυτές είναι οι αθλιότητες! Αυτό είναι ντροπή!».

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε πως η τροπολογία για την εξίσωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ιδιωτικών κολεγίων ήρθε στα μουλωχτά, την τελευταία στιγμή και εκπρόθεσμα χωρίς να έχει προηγηθεί κανένας διάλογος με το ΤΕΕ ή με τις άλλες επαγγελματικές ενώσεις. Σημείωσε δε ότι «ο κ. Σουφλιάς, ο κ. Φορτσάκης, ο κ. Κύρτσος, ο κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος που αντιδρούν με το νομοσχέδιο δεν έχουν μπει στον ΣΥΡΙΖΑ. Σας διαβεβαιώ. Υπήρξα γραμματέας αυτού του κόμματος και ξέρω ποια είναι μέλη. Στη Νέα Δημοκρατία είναι!».

Τόνισε πως ο «ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει συγκεκριμένες προτάσεις όλο αυτό το διήμερο ακόμα και γι' αυτά που δεν κάνατε σε σχέση με τα ζητήματα της υγειονομικής προστασίας, για παράδειγμα των σχολείων, και σε σχέση με την κάλυψη των κενών». Υπογράμμισε πως «εμείς σε αυτό που με τίποτα δεν θα συμφωνήσουμε είναι σε σχέση με τους φραγμούς που βάζετε στην εκπαίδευση. Με κορυφαίο, ότι βρήκατε να βγάλετε έξω το 1% από τα Εσπερινά Λύκεια». Ο κ. Σκουρλέτης αναρωτήθηκε «τι σας ενόχλησαν αυτά τα 700 παιδιά των Εσπερινών, που μπήκαν με το σπαθί τους στην ανώτατη εκπαίδευση;».