Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020
x

ΒΡΟΥΤΣΗΣ: ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης προανήγγειλε πως τον Οκτώβριο θα έρθουν δύο αναδρομικές καταβολές στους συνταξιούχους.

Τεράστια διαρθρωτική αλλαγή που θα συμβάλει στην αύξηση των θέσεων εργασίας χαρακτήρισε την μείωση της ασφαλιστικής εισφοράς ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στο BLUE SKY και την εκπομπή Παρεμβάσεις.

Τόνισε χαρακτηριστικά πως η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών «θα τονώσει την αγορά εργασίας και θα μειώσει τα κίνητρα φοροδιαφυγής». Ο υπουργός προανήγγειλε πως τον Οκτώβριο θα έρθουν δύο αναδρομικές καταβολές στους συνταξιούχους.

«Πρώτον, θα δοθούν σε αυτούς της επικουρικής σύνταξης όσα τους οφείλονται από τον Οκτώβριο του 2019 ως τον Ιούνιο φέτος. Και δεύτερον, τον Οκτώβριο επίσης υπολογίζουμε να επιστρέψουμε στους δικαιούχους της νέας καίριας σύνταξης τα ποσοστά αναπλήρωσης από 30 χρόνια και μία μέρα, ενός έτους αναδρομικές καταβολές αυξημένων συντάξεων. Τον Σεπτέμβρη υπολογίζουμε να βγει η νέα καίρια σύνταξη στη βάση του δικού μας νόμου, βάση της οποίας όλοι οι συνταξιούχοι με 30 χρόνια και 1 μέρα, θα απολαύσουν υψηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης».

Ακόμη, ο υπουργός επεσήμανε πως στις 2 Ιουνίου θα καταβληθούν σε 240.000 οι αυξήσεις σε επικουρικές συντάξεις, ενώ για τα έξοδα κηδείας στις περιπτώσεις ΟΓΑ, σημείωσε πως θα εξοφληθούν εντός τριμήνου.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ