Σάββατο 30 Μαΐου 2020
x

WALL STREET: ΞΕΦΡΕΝΗ ΠΤΩΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗ 15ΛΕΠΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ

Μεγάλες απώλειες άνω του 7% για τους δείκτες μετά τις αποφάσεις Τραμπ στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Διευρύνουν τις απώλειές τους οι δείκτες μετά την 15λεπτη διακοπή της συνεδρίασης με τον S&P 500 να καταγράφει πτώση κατά 8%.

Τα τελευταία λεπτά σημειώνεται προσπάθεια αντίδρασης με τον S&P 500 βρίσκεται στο -7,39%, τον Dow Jones να σημειώνει πτώση κατά 2.000 μονάδες ή -8,46% και τον Nasdaq να βρίσκεται στο -6,85%.

Ενδεικτικό είναι ότι ο δείκτης Cboe Volatility (VIX), ο επονομαζόμενος και δείκτης φόβου, βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008, σημειώνοντας άνοδο κατά 66 μονάδες.

Λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης, σύμφωνα με το newmoney.gr, ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός 15λεπτης διακοπής της, καθώς ο S&P 500 σημείωνε πτώση άνω του 7%. Την ώρα της διακοπής και οι υπόλοιποι δύο δείκτες σημείωναν απώλειες άνω του 7%.

Οι αναλυτές επικαλούνται τις χθεσινοβραδινές δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου για την επιβολή ταξιδιωτικής καραντίνας σε όλη την Ευρώπη, η οποία ενίσχυσε αντί να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Οι χθεσινές απώλειες της Wall Street σηματοδότησαν την είσοδο του δείκτη Dow Jones σε bear market και ήδη οι αναλυτές αναφέρουν ότι την ίδια τύχη θα έχει και ο S&P500 εφόσον συνεχίσει να καταγράφει απώλειες.

Λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης τα futures έδειχναν πτώση στα όρια του 5% για τους δείκτες.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ