Skip to main content

Welt: 1 στις 3 θέσεις εργασίας θα ήταν περιττή λόγω τηλεργασίας

Εάν μετατοπισθούν οι θέσεις εργασίας, οι εταιρείες μπορούν ταυτόχρονα να κερδίσουν πόντους στους υπαλλήλους τους και να εξοικονομήσουν κόστος.

Σχεδόν κάθε τρίτη θέση εργασίας στη Γερμανία θα μπορούσε να καταστεί περιττή λόγω της τάσης προς την εξ΄αποστάσεως εργασία/homeoffice.

«Η κρίση του κορωνοϊού έχει εντείνει την τάση για εξ αποστάσεως και ευέλικτη εργασία. Και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι το επιθυμούν. Εχουν δε αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες και τα εταιρικά στελέχη, τα οποία τάσσονται υπέρ του homeoffice και τα οποία προηγουμένως είχαν αμφιβολίες», δήλωσε η  Γιούλι Κλίερ της εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων McKinsey στην κυριακάτικη «Welt». Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των συμβούλων, είναι πιθανόν τα επόμενα πέντε έως επτά χρόνια να μετακινήσουν την δουλειά τους στο σπίτι 3-5 εκατομμύρια υπάλληλοι. Ο Βάλτερ Ζιν, ο επικεφαλής της Bain & Company Γερμανίας, πιστεύει όμως πως έτσι «θα καταστούν περιττές στο μέλλον 20-30% θέσεις εργασίας γραφείου στην Γερμανία».

Με την αναγκαστική -λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού-  εξ αποστάσεως εργασία, σχεδόν όλες οι μεγάλες εταιρείες είχαν θετικές εμπειρίες. Αυτό προκύπτει από έρευνα της κυριακάτικής "Welt" μεταξύ των 30 σημαντικότερων εταιρειών του DAX,  (σ.σ.του δείκτη μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης εταιρειών οι οποίες είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης) μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Εάν μετατοπισθούν οι θέσεις εργασίας, οι εταιρείες μπορούν ταυτόχρονα να κερδίσουν πόντους στους υπαλλήλους τους και να εξοικονομήσουν κόστος. Πολλοί αναζητούν αυτήν την στιγμή τρόπους να κάνουν οικονομίες, ειδικά το κόστος των ενοικίων των γραφείων που βρίσκονται σε προνομιακές τοποθεσίες δεν μπορούν καθόλου να να  αγνοούν ως προς το κόστος, δήλωσε ο σύμβουλος της Bain & Company Γερμανίας Βάλτερ Ζιν.