Skip to main content

Παγκόσμια Τράπεζα: 160 δισ. δολάρια για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το webinar για τα έργα του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας που αφορούν στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Το νέο πρόγραμμα έργων του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας, ύψους 160 δισ. δολαρίων, που είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες της πανδημίας του κορωνοϊού, παρουσιάστηκε χθες κατά τη διάρκεια ηλεκτρονικής ενημερωτικής εκδήλωσης (webinar), που διοργανώθηκε από το Γραφείο Διασύνδεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας με τον Ελληνικό Ιδιωτικό Τομέα, που εδρεύει στο ΕΒΕΘ.

Όπως αναφέρει το Επιμελητήριο, το πρόγραμμα των 160 δισ. δολαρίων αφορά υγειονομικό και ιατρικό εξοπλισμό και αναλώσιμα, κατασκευές υγειονομικών υποδομών, καθώς και soft δράσεις για καλύτερη προετοιμασία της κοινωνίας στην προσπάθεια αναχαίτισης της πανδημίας.

Οι σχετικές προμήθειες υλοποιούνται, μέσω συντομότερων διαδικασιών για ευνόητους λόγους στην περίπτωση που αφορούν υγειονομικό υλικό, ενώ η Τράπεζα δύναται να παράσχει τεχνική υποστήριξη στις λήπτριες χώρες για εξεύρεση αξιόπιστων υποψήφιων προμηθευτών, αποτελεσματικότερες υπηρεσίες logistics κλπ.  

Ο Όμιλος της Παγκόσμιας Τράπεζας έχει προγραμματίσει τη χρηματοδότηση των παραπάνω έργων, με έμφαση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, που αφορούν τις υγειονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές διαστάσεις της κρίσης, την οποία προκάλεσε η πανδημία. Τα έργα αυτά δημιουργούν ευκαιρίες για επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, που επιθυμούν να αναλάβουν σύμβαση προμηθειών μέσα από τη σχετική διαγωνιστική διαδικασία.

Στο χθεσινό webinar ο Private Sector Liaison Officer to the World Bank Group κ. Θεόδωρος Αξυλιθιώτης παρουσίασε τις ευκαιρίες που προκύπτουν από τα σχετικά προγράμματα έκτακτης χρηματοδότησης της Παγκόσμιας Τράπεζας, ενώ ο κ. Σπύρος Βογιατζής, CEO Partnerships for Finance and Development LLC ανέλυσε την εμπειρία μίας εξειδικευμένης συμβουλευτικής επιχείρησης του ιδιωτικού τομέα.

Για περισσότερες πληροφορίες για το σχετικό πρόγραμμα έργων του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας επισκεφτείτε το site:
https://www.worldbank.org/en/about/what-we-do/brief/world-bank-group-operational-response-covid-19-coronavirus-projects-list

Οι παρουσιάσεις του χθεσινού webinar είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του ΕΒΕΘ.