Skip to main content

WSJ: Η ελληνική κυβέρνηση απειλεί το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων

Χωρίς τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις η Ελλάδα θα χρειαστεί περισσότερα δάνεια και τελικά περισσότερη ελάφρυνση χρέους, γράφει η WSJ.

Η ελληνική κυβέρνηση απειλεί να εκτροχιάσει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα υποστηρίζει σε ανάλυσή της η Wall Street Journal

Το εκτενές δημοσίευμα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη στάση του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, σημειώνοντας ότι «έχει αντισταθεί στην πώληση κάθε δρόμου, αεροπλάνου και τρένου, παρότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του έχουν υποσχεθεί να συγκεντρώσουν 50 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις, στο πλαίσιο του προγράμματος της χώρας».

Υπογραμμίζει τη διαμάχη του με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς και την πρόσφατη δήλωσή του ότι ο κ. Πιτσιόρλας λειτουργεί ενάντια στις εντολές της κυβέρνησης.

Επιπλέον, κάνει αναφορά σε περιπτώσεις που επιχειρήθηκε να μπλοκαριστούν ιδιωτικοποιήσεις και υπενθυμίζει την περίπτωση της Cosco και τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας όταν ανέλαβε υπουργός ότι «η πώληση του λιμανιού σταματά εδώ», καθώς και  τα εμπόδια, που επιχείρησε να βάλει το υπουργείο Πολιτισμού για την επένδυση στο Ελληνικό.

Η εφημερίδα καταλήγει ότι χωρίς τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις η Ελλάδα θα χρειαστεί περισσότερα δάνεια και τελικά περισσότερη ελάφρυνση χρέους.