Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022
x

X-CLIMB: Ο ΤΟΙΧΟΣ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΤΑ… ΚΟΡΥΦΕΣ

Η Δέσποινα Τσουτσούλη, αν και σπούδασε τεχνολόγος ιχθυολόγος και εργάστηκε σε μυδοκαλλιέργειες, μαγεύτηκε από τον κόσμο της εσωτερικής αναρρίχησης

Δίνει στον κόσμο τη δυνατότητα να αγγίξει… κορυφές χωρίς να ανέβει σε βουνά, να εκτονωθεί και να γυμναστεί ταυτόχρονα, θέτοντας κάθε φορά ένα νέο στόχο. Η Δέσποινα Τσουτσούλη, αν και σπούδασε τεχνολόγος ιχθυολόγος, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην κτηνιατρική υδρόβιων οργανισμών και εργάστηκε επί χρόνια στην οικογενειακή επιχείρηση μυδοκαλλιεργειών στην Καβάλα, μαγεύτηκε τελικά από τον κόσμο της εσωτερικής αναρρίχησης.

Έτσι, τον Σεπτέμβριο του 2021 άνοιξε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στη Μητροπολίτου Γενναδίου 10, το X-Climb, έναν χώρο με 50 διαδρομές, πολύ χρώμα και προκλήσεις που δεν επιτρέπουν σε κανέναν να βαρεθεί. Σε μια έκταση 170 τ.μ., που προσεχώς θα γίνει 270 τ.μ., και απευθύνεται τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες, η Δέσποινα Τσουτσούλη, που έχει σπουδάσει πλέον και προπονήτρια, στεγάζει το όνειρό της για τα… ύψη που ο καθένας μας μπορεί να φτάσει, αποκτώντας αυτοπεποίθηση και αντιμετωπίζοντας τον εαυτό του.

«Υπάρχει ένα συνεχές challenge στον χώρο, που διαθέτει 50 διαδρομές. Ο κόσμος δεν βαριέται και μπορεί με ασφάλεια να αποκτήσει ένα χόμπι που δυναμώνει το σώμα ενεργοποιώντας μέχρι και τον τελευταίο μυ» λέει στη Voria η Δέσποινα Τσουτσούλη. Όπως η ίδια εξηγεί, η διαφοροποίηση του X-Climb είναι πως, πέραν του bouldering –αναρρίχησης στα 4 μέτρα με στρώματα- μπορεί κανείς να αναρριχηθεί σε ύψος 7 μέτρων με σκοινιά. Επίσης, το X-Climb διαθέτει δύο αυτόματα ασφαλιστήρια, τα οποία σε κατεβάζουν αργά, όταν αποφασίσεις να πέσεις.