Skip to main content

X για Παναθηναϊκό, φοβερό παιχνίδι στο Μιλάνο

Ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε κόντρα στη Ρουμπίν, έμεινε στο 0-0 και πλέον η πρόκριση μοιάζει ανέφικτη. 4-0 προηγήθηκε η Ίντερ κόντρα στην Τότεναμ, 4-3 το τελικό σκορ. Τβέντε-Βέρντερ 1-1, Μπαρτσελόνα
Ο Παναθηναϊκός ήρθε ισόπαλος 0-0 με τη Ρούμπιν Καζάν στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και ουσιαστικά εξανεμίστηκαν οι όποιες ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Οι πράσινοι ξύπνησαν αργά, αφού αποφάσισαν να πιέσουν μετά το 70`, έκαναν φάσεις ακόμα και στις καθυστερήσεις, ενώ ακυρώθηκε και γκολ του Σισέ ως οριακό πάντως οφσάιντ. Η Ρούμπιν δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο. Μια σφικτή, οργανωμένη ομάδα με καλές μονάδες μπροστά και στιβαρή πίσω που κατέβηκε για την ισοπαλία και την πήρε.

Στο μεγαλύτερο μέρος του ματς οι πράσινοι ηταν εγκλωβισμένοι, σπαταλώντας πολύ χρόνο και ουσιαστικά δεν απείλησαν ιδιαίτερα, παρά μόνο προς το τέλος όταν πίεσαν. Ο Μαυρίας μπήκε, χειροκροτήθηκε και ίσως πάρει και ευκαιρίες στο μέλλον, αλλά δεν έφτανε αυτός. Επόμενο ματς στο μακρινό Καζάν σε δύο βδομάδες.

Ισορροπημένο ήταν το ματς στο ξεκίνημα του, με την κατοχή να είναι μοιρασμένη. Ο Παναθηναϊκός είχε ελαφρά πρωτοβουλία, έφτανε ως την περιοχή του Ριζίκοφ και είχε δυο επικίνδυνες σέντρες με τον Μαρίνο μέχρι το 20`. Η Ρούμπιν φυλούσε καλά τα νώτα της, ψάχνοντας την κόντρα με τους Κασάεφ, Κορνιλένκο και Καραντενίζ.

Για ένα 5λεπτο (23-28) το ματς ζωήρεψε, με τους πράσινους να πατούν με αξιώσεις την περιοχή (με Γκαρσία και το γυριστό του Μπουμσόνγκ), αλλά πάντως ο Βύντρα γλίτωσε τα χειρότερα στο 27` αποκρούοντας με τακουνάκι.

Από τα δεξιά ο Παναθηναϊκός είχε πρόβλημα. Πότε ο Καραντενίζ, πότε ο Κορνιλένκο έβρισκαν ανοιχτό πεδίο δράσης, δημιουργώντας ρήγματα. Μάλιστα, οι Ρώσοι απείλησαν κι από μακριά.

Από την άλλη, επιθετικά οι πράσινοι είχαν εγκλωβιστεί με τους Λουίς Γκαρσία και Καραγκούνη να ψάχνουν με βαθιές μπαλιές τον Σισέ, ενώ ο Μαρίνος είχε μείνει στο καλό του ξεκίνημα. Ο Βύντρα στο 43` έβγαλε μια καλή σέντρα, αλλά ο Σισέ αστόχησε με το κεφάλι.

Το οριζόντιο ποδόσφαιρο των πρασίνων με πάσες στο κέντρο ήταν βούτυρο στο ψωμί της Ρούμπιν, που δεν απειλούσε, αλλά και δεν απειλούταν. Αφού έγινε αυτό για περίπου ένα τέταρτο στο β` μέρος, ο Νιόπλιας άλλαξε τα χαφ, περνώντας Πλεσί και Λάζαρο, με τον τελευταίο να πηγαίνει αριστερά και τον Μαρίνο στο κέντρο.

Κίνηση περίμενε στα χαφ ο Κοζανίτης τεχνικός και κίνηση δεν έβλεπε, ενώ η μπάλα στον Σισέ δεν έφτανε ούτε με αίτηση.

Στο μεταξύ, και ενώ στο ματς είχε περάσει και ο Μάρτινς, ο Νιόπλιας λίγο μετά πέρασε και τον Μαυρία που καταχειροκροτήθηκε. Στο 76` ακυρώθηκε οριακά το γκολ του Σισέ ως οφσάιντ, αλλά ο Παναθηναϊκός πλέον πίεζε. Οι Ρώσοι έξυπνα διέκοπταν το ρυθμό, οι πράσινοι τα έδωσαν όλα στο τέλος, αλλά το μηδέν έμεινε.

Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Σιμάο, Καραγκούνης (61΄ Πλεσί), Κατσουράνης (61΄ Χριστοδουλόπουλος), Μαρίνος (79΄ Μαυρίας), Λουίς Γκαρσία, Σισέ

Ρουμπίν: Ριζικόφ, Ανσάλντι, Σέζαρ Νάβας, Ριαζάντσεφ, Κασάεφ (85` Μπιστρόφ), Νομπόα, Καλέσιν, Μποκέτι, Καραντενίζ (67΄ Μάρτινς), Νάτσο, Κορνιλένκο

Ο Λιονέλ Μέσι έκανε για μία ακόμα φορά το καθήκον του και με δύο γκολ οδήγησε την Μπαρτσελόνα στη νίκη με 2-0 επί της Κοπεγχάγης και ταυτόχρονα στην πρώτη θέση του Δ΄ ομίλου.

Ο Αργεντινός επιθετικός σκόραρε στο 19΄ και στο 90+2΄, σε ένα παιχνίδι όπου οι Καταλανοί είχαν δοκάρι με τον Βίγια στο 6΄ και δύο ακυρωθέντα γκολ ως οφσάιντ στο 31΄ και στο 37΄΄με Βίγια και Μέσι αντίστοιχα.

Πάντως, οι Δανοί, που στάθηκαν αξιοπρεπέστατα στο "Καμπ Νου", λίγο έλειψε να κάνουν την ζημιά στο 62΄, με τον Εντόι να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι.

Σε ότι αφορά τον μεγάλο πρωταγωνιστή της βραδιάς, αυτός δεν είναι άλλος από τον Ραούλ, ο οποίος έβαλε με δύο γκολ τις βάσεις για το 3-1 της Σάλκε επί της Χάποελ Τελ Αβίβ, ενώ παράλληλα έφτασε τα 68 γκολ στο Champions League και είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αφήνοντας πίσω του τον Γκερντ Μίλερ στα 66 τέρματα.

Ο Ισπανός άσος βρήκε δίχτυα στο 3΄ και στο 58΄, γκολ και για τον Χουράδο στο 68΄, για να μειώσει στις καθυστερήσεις ο Σεχτέρ.

Την ίδια στιγμή, η Λιόν κέρδισε άνετα 2-0 τη Μπενφίκα και με 9 βαθμούς είναι το απόλυτο φαβορί για την πρωτιά στον 2ο όμιλο.

Μπριάν στο 21΄ και Λισάντρο Λόπες στο 51΄ ήταν οι σκόρερ της γαλλικής ομάδας.

Στον τρίτο όμιλο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αρκέστηκε στο γκολ του Νάνι στο 7΄, για να επικρατήσει 1-0 της Μπούρσασπορ, ενώ Ρέιντζερς και Βαλένθια έμειναν στο 1-1, με τον Αμερικανό Εντού να σκοράρει και για τις δύο ομάδες.

Στο 34΄ έδωσε προβάδισμα στους Σκωτσέζους, στο 46΄ όμως μετατράπηκε σε μοιραίο σημειώνοντας αυτογκόλ.

Τέλος, στα του 1ου ομίλου σπουδαίο παιχνίδι έγινε στο Μιλάνο, με την Ίντερ να προηγείται με 4-0 της Τότεναμ μόλις στο 35΄ και τους Λονδρέζους, αν και με παίκτη λιγότερο από το 8΄ λόγω αποβολής του Γκόμες, να αγχώνουν τους πρωταθλητές Ευρώπης χάρη στο χατ τρικ του Μπέιλ στο τελικό 4-3.

Στο άλλο ματς, Τβέντε και Βέρντερ Βρέμης μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις στο τελικό 1-1, με τον Μάρκο Αρναούτοβιτς να σκοτώνει την παλιά του ομάδα, ισοφαρίζοντας για τη Βέρντερ στο 80΄ το γκολ του Γιάνσεν.

Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες στους τέσσερις ομίλους:

1ος όμιλος

Ίντερ-Τότεναμ 4-3
(2΄ Ζανέτι, 11΄ πέν., 35΄ Ετό, 14΄ Στάνκοβιτς - 52΄, 90΄, 90+1΄ Μπέιλ)

Τβέντε-Βέρντερ Βρέμης 1-1
(75΄ Γιάνσεν - 80΄ Αρναούτοβιτς)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ίντερ 7 (10-5)
Τότεναμ 4 (9-7)
Τβέντε 2 (4-7)
Βέρντερ Βρέμης 2 (3-7)

2ος όμιλος

Σάλκε-Χάποελ Τελ Αβίβ 3-1
(3΄, 58΄ Ραούλ, 68΄ Χουράδο - 90+3΄ Σεχτέρ)

Λιόν-Μπενφίκα 2-0
(21΄ Μπριάν, 51΄ Λισάντρο)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Λιόν 9 (6-1)
Σάλκε 6 (4-2)
Μπενφίκα 3 (2-4)
Χάποελ Τελ Αβίβ 0 (2-8)

3ος όμιλος

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ- Μπούρσασπορ 1-0
(7΄ Νάνι)

Ρέιντζερς-Βαλένθια 1-1
(34΄ Εντού - 46΄ αυτ. Εντού)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 7 (2-0)
Ρέιντζερς 5 (2-1)
Βαλένθια 4 (5-2)
Μπούρσασπορ 0 (0-6)

4ος όμιλος

Παναθηναϊκός-Ρούμπιν Καζάν 0-0

Μπαρτσελόνα-Κοπεγχάγη 2-0
(19΄, 90+2΄ Μέσι)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μπαρτσελόνα 7 (8-2)
Κοπεγχάγη 6 (3-2)
Ρούμπιν Καζάν 2 (1-2)
Παναθηναϊκός 1 (1-7)