Skip to main content

Ο κορυφαίος Δανός διαιτητής και παλιός γνώριμος του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ

Ο 38χρονος Σκανδιναβός ρέφερι Γιάκομπ Κέλετ ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει την σημαντική αναμέτρηση του «Δικεφάλου» εναντίον του Παναθηναϊκού.

Τον Δανό διαιτητή Γιάκομπ Κέλετ όρισε η ΚΕΔ ώστε να διευθύνει την κυριακάτικη μεγάλη αναμέτρηση Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ για την 23η αγωνιστική της Super League.

Βοηθοί του 38χρονου Σκανδιναβού ρέφερι θα είναι οι συμπατριώτες του, Λαρς Χούμελγκαντ και Χέινε Σόρενσεν, (ήταν βοηθός του Γιανς Μάαε κατά την αναμέτρηση του πρώτου γύρου ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός στην Τούμπα) ενώ 4ος ορίστηκε ο Αλέξανδρος Τσαμούρης, της ΕΠΣ Πειραιά.

Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Χουάν Μαρίν της ΚΕΔ.

Σημειώνεται πως ο Κέλετ είναι διεθνής από το 2011 και αποτελεί μέλος της πρώτης κατηγορίας της UEFA, ένα σκαλί κάτω από την Elite ενώ αποτελεί παλιό γνώριμο του «Δικεφάλου» καθώς είχε διευθύνει το παιχνίδι (0-0) εναντίον της Γκαμπάλα το 2015 για τους ομίλους του Europa League.

Μάλιστα κατά πολλούς θεωρείται ο κορυφαίος ρέφερι στη χώρα του ενώ είναι χαρακτηριστικό πως έχει βραβευθεί με τον αντίστοιχο τίτλο 8 φορές από το 2009 που σφυρίζει αγώνες στην δανική Superliga.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη πως αυτή είναι η τέταρτη φορά που επιλέγεται διαιτητής από τη Δανία σε αναμέτρηση της Super League μετά τους ορισμούς των Μαντς - Κρίστοφερ Κριστόφερσεν (ΑΕΚ-Ολυμπιακός), Γιανς Μάαε (ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός), και Μίκαελ Τίγκααρντ (ΑΕΚ-ΠΑΟΚ).