Skip to main content

Ξανά υποψήφιος για τον δημαρχιακό θώκο Κορδελιού - Ευόσμου ο Σούλας

Ο δήμαρχος επανέλαβε την πρόθεσή του να διεκδικήσει εκ νέου τον δήμο και έβαλε κατά των πρώην συνεργατών του που αποχώρησαν από τον συνδυασμό.

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει εκ νέου τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου επανέλαβε ο δήμαρχος Πέτρος Σούλας μιλώντας στην εκπομπή «Αυτοδιοικητικά» και στην Κατερίνα Σμυρλή, στην τηλεόραση Atlas Κεντρικής Μακεδονίας. Στην εκπομπή εκτός από τον δήμαρχο φιλοξενήθηκαν και οι αντιδήμαρχοι, Παύλος Σιταρίδης, Αντιδήμαρχος Παιδείας - Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, Γεώργιος Μαξούρας Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Διαχείρισης και Συντήρησης Οχημάτων και κατά τόπο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου και Βασίλειος Τσακαλίδης Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου.

Ο δήμαρχος κ. Σούλας αναφέρθηκε στο θέμα της δυσοσμίας που πλήττει την περιοχή και τόνισε ότι βρίσκονται εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τις μετρήσεις που έκανε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, επισημάνθηκε η πρόθεση του δήμου να φυτέψει πέντε χιλιάδες δέντρα σε διάφορα σημεία ως μέτρο μερικής αντιμετώπισης του προβλήματος.

Απαντώντας για το θέμα του κολυμβητηρίου και του δημοτικού γηπέδου Ευόσμου, στον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ευστάθιο Λαφαζανίδη, ο κ. Σούλας δήλωσε έκπληκτος από τη θέση του πολιτικού του αντιπάλου. «Απορώ με τον κ. Λαφαζανίδη, καθώς λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας θα έπρεπε να γνωρίζει ότι ένα τόσο μεγάλο έργο δεν κατασκευάζεται τόσο απλά και σε ανεξάρτητα τμήματα. Εξάλλου ανήκει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού από την οποία ζητήσαμε τις μελέτες για να τις αναπροσαρμόσουμε και να εκτελέσουμε εμείς το έργο», τόνισε.

Αναφερόμενος στη μεταρρύθμιση της αυτοδιοίκησης ο κ. Σούλας χαρακτήρισε τον Κλεισθένη ταφόπλακα των δήμων, ενώ άφησε και σαφείς αιχμές για πρώην συνεργάτες του που αποχώρησαν από τον συνδυασμό στοχεύοντας στην ανεξαρτητοποίηση και τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου. Ξεκαθάρισε δε, ότι η παράταξή του κατέρχεται ως ανεξάρτητη στις προσεχείς εκλογές μακριά από κομματικά χρίσματα.

Σε θέματα καθημερινότητας η διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου εξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι οι δήμοι δεν έχουν το αναγκαίο προσωπικό σε τομείς όπως η καθαριότητα, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή των δημοτών ώστε να καταγγέλλονται φαινόμενα παράνομης εναπόθεσης μπαζών και απορριμμάτων σε αυτοσχέδιες χωματερές.