Skip to main content

Ξανά ισόβια σε 50χρονο που σκότωσε τον άνδρα της ερωμένης του

Ο δράστης καταδικάστηκε για τα ίδια αδικήματα, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, και σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης διατήρησε τα ισόβια δεσμά και την πρόσκαιρη κάθειρξη 14 ετών που επέβαλε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο για τον 50χρονο, ο οποίος πυροβόλησε, τραυματίζοντας θανάσιμα τον σύζυγο της ερωμένης του, το 2012, σε χωριό του Κιλκίς.

Ένα χρόνο αργότερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, επιβάλλοντας την παραπάνω ποινή για «ανθρωποκτονία απο πρόθεση», «απόπειρα ανθρωποκτονίας» και «οπλοχρησία». Για τα ίδια αδικήματα καταδικάστηκε, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, και σε δεύτερο βαθμό.  

Κατά την απολογία του στο Εφετείο, ο κατηγορούμενος άλλαξε τον αρχικό ισχυρισμό ότι σκόνταψε και εκπυρσοκρότησε το όπλο αναφέροντας, αυτή τη φορά, ότι «δεν κατάλαβα πως πυροβόλησα. Δεν ήθελα να τον σκοτώσω».

Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου, επισημαίνοντας ότι πυροβόλησε εν ψυχρώ το θύμα ενώ απέρριψε και τα ελαφρυντικά του προτέρου έντιμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας που ζήτησε η υπεράσπιση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα τον άτυχο άνδρα, πατέρα δύο παιδιών, και τη γυναίκα του με την οποία διατηρούσε ερωτική σχέση.