Skip to main content

Ξανά κάλπες στο ΚΙΝΑΛ ενόψει του συνεδρίου του Μαρτίου

Στις αρχές του Μαρτίου οι εκλογές συνέδρων ενόψει του συνεδρίου στις 30-31 Μαρτίου-Στα σκαριά και προσυνεδριακή εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.

Με οργανωτικά θέματα τα οποία αφορούν το έκτακτο συνέδριο στις 30 και 31 Μαρτίου ασχολήθηκε η αποψινή διευρυμένη συνεδρίαση της νομαρχιακής επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής στην οποία συμμετείχαν και οι γραμματείς των οργανώσεων του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηλία Ρήγαλη, η εκλογή συνέδρων θα γίνει στις 3 Μαρτίου.

Δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές θα έχουν όλα τα σημερινά μέλη του ΚΙΝΑΛ και όσοι πρόκειται να εγγραφούν μέχρι τις 15/2 που λήγει η σχετική προσθεσμία.

Η υποβολή υποψηφιοτήτων για το συνέδριο μπορεί να γίνει μέχρι τις 20/2.

Για την εκλογή συνέδρων θα υπάρχει μονοσταυρία καθώς και καταβολή τέλους συμμετοχής 2 ευρώ.

Στο συνέδριο αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 3.500 συνέδροι και το εκλογικό μέτρο θα είναι ένας σύνεδρος ανά 18 μέλη.

Στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου πρόκειται να οργανωθεί μια προσυνεδριακή εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη ο ομιλητής της οποίας θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι το έκτακτο συνέδριο αποφασίστηκε μετά τις εξελίξεις στο χώρο του ΚΙΝΑΛ με την αποχώρηση του Ποταμιού και της ΔΗΜΑΡ. Στόχος είναι η ανασυγκρότηση του ενιαίου πλέον κόμματος.