Skip to main content

Ξανά πρόεδρος στο Εργατικό Κέντρο ο Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης

Είναι άγνωστο εάν θα συμμετάσχει στο προεδρείο το ΠΑΜΕ, καθώς τον τελευταίο καιρό οι σχέσεις του με την ΠΑΣΚΕ ήταν ιδιαιτέρως τεταμένες.

Πρόεδρο και Εκτελεστική Επιτροπή εκλέγει σήμερα το νέο δ.σ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης το οποίο προέκυψε από τις εκλογές της 11ης Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, στο δεκαήμερο το οποίο μεσολάβησε από τις εκλογές υπήρξαν πυκνές διαβουλεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων των παρατάξεων οι οποίες καρποφόρησαν, εξασφαλίζοντας μια νέα ευρεία πλειοψηφία στο νέο δ.σ. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την πλειοψηφία συγκροτούν η ΠΑΣΚΕ η οποία ήρθε πρώτη καταλαμβάνοντας 13 έδρες στο 31μελες δ.σ., η ΔΑΚΕ η οποία ήρθε τρίτη με 6 έδρες και η Ενότητα η οποία διαθέτει δύο έδρες. Ερώτημα παραμένει εάν στο νέο προεδρείο θα θελήσει να εκπροσωπηθεί και η προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, ΕΑΚ η οποία διαθέτει τρεις έδρες.

Αντιθέτως, απέναντι σε όλες αυτές τις παρατάξεις φαίνεται να βρίσκεται η Εργατική Ενότητα η οποία πρόσκειται στο ΠΑΜΕ και στις εκλογές κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 7 έδρες.  Τα 31 μέλη του νέου δ.σ. θα συνέλθουν σήμερα προκειμένου να εκλέξουν τον πρόεδρο καθώς και τα υπόλοιπα 12 μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής. Σύμφωνα με τα ανωτέρω δεδομένα, η επανεκλογή του Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη στη θέση του προέδρου θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Τα μόνα ανοιχτά ερωτήματα είναι εάν θα τον ψηφίσουν τα μέλη του ΠΑΜΕ και της ΕΑΚ.

Η νέα Εκτελεστική Επιτροπή

Θα ακολουθήσει η εκλογή των υπολοίπων 12 μελών της Ε.Ε. στην οποία εκπροσωπούνται αναλογικά όλες οι παρατάξεις ως εξής: ΠΑΣΚΕ 6 (μαζί με τον πρόεδρο), Εργατική Ενότητα (ΠΑΜΕ) 3, ΔΑΚΕ 2, ΕΑΚ 1 και Ενότητα 1.

Μετά την εκλογή και της Ε.Ε. θα γίνει συγκρότηση του νέου προεδρείου του ΕΚΘ, δηλαδή η εκλογή αντιπροέδρου, γενικού γραμματέα, ταμία και αναπληρωτή προέδρου από τα μέλη της Ε.Ε. Αυτό ενδέχεται να μην γίνει σήμερα, αλλά να παραπεμφθεί σε επόμενη συνεδρίαση της Ε.Ε.

Σημειώνεται ότι τα προηγούμενα χρόνια στο προεδρείο συμμετείχαν όλες οι παρατάξεις κατά τρόπο αναλογικό. Ωστόσο, αυτή τη φορά, είναι άγνωστο εάν θα συμμετάσχει το ΠΑΜΕ καθώς τον τελευταίο καιρό οι σχέσεις του με την ΠΑΣΚΕ ήταν ιδιαιτέρως τεταμένες.