Skip to main content

«Όχι» από Μίχου - Ξανά στη γύρα ο ΣΥΡΙΖΑ για υποψήφιο περιφερειάρχη

Η ιδέα της υποψηφιότητάς της ενώ είναι ενεργό μέλος του ΚΙΝΑΛ προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Γράφει ο Σαλονικιός

Φτου κι απ' την αρχή στον ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την αναζήτηση υποψηφίου για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την άρνηση και της Άννας Μίχου να αποδεχθεί την πρόταση του κυβερνώντος κόμματος για να είναι αυτή η υποψήφια περιφερειάρχης. Όπως εγκαίρως σας είχα ενημερώσει, η ιδέα της υποψηφιότητας της κας Μίχου η οποία είναι ενεργό μέλος του Κινήματος Αλλαγής και πρώην υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στη Β' Θεσσαλονίκης, είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτός ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που οδήγησαν την κα Μίχου στο "όχι". Κατόπιν αυτού, πληροφορούμαι ότι από χθες ξεκίνησε νέος γύρος αναζήτησης νέας υποψηφιότητας. Αυτή τη φορά, εκτός του υφυπουργού Εξωτερικών Μάρκου Μπόλαρη και του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη, στο παιχνίδι έχουν εμπλακεί και άλλα στελέχη, όπως για παράδειγμα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος καθώς και η Ιφιγένεια Καμτσίδου, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Κάποια από τα στελέχη είναι της γνώμης ότι το κυβερνών κόμμα θα πρέπει να πάει με δικό του υποψήφιο, μέλος δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ και προτείνουν και κάποια ονόματα, όπως αυτό της επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης, Ρίας Καλφακάκου. Υπάρχουν, ωστόσο και στελέχη τα οποία επιμένουν στην αρχική γραμμή για αναζήτηση υποψηφίου από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, μόνον που, όσες πόρτες έχουν χτυπήσει έως τώρα, δεν βρήκαν ανταπόκριση. Ο μόνος που φαίνεται να αποδέχεται την πρόταση είναι ο πρώην βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Χάρης Τσιόκας, αλλά η περίπτωσή του δεν φαίνεται να τυγχάνει ευρείας αποδοχής.

Νεότερα λίαν συντόμως.