Skip to main content

Έφεση κατά της αθώωσης Αμβρόσιου - Νέο εμπρηστικό άρθρο κατά πάντων

Η έφεση ασκήθηκε ύστερα από αίτηση που υπέβαλε στην εισαγγελέα η πολιτική αγωγή, μετά την προ δέκα ημερών δίκη έπειτα από μήνυση εκπροσώπων της ΛΟΑΤ.

Έφεση εναντίον της αθωωτικής απόφασης για τον μητροπολίτη Αμβρόσιο άσκησε η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αιγίου, σύμφωνα με τη δικηγόρο της πολιτικής αγωγής Κλειώ Παπαπαντολέων.

Η έφεση ασκήθηκε ύστερα από αίτηση που υπέβαλε στην εισαγγελέα η πολιτική αγωγή, μετά την προ δέκα ημερών δίκη έπειτα από μήνυση εννέα εκπροσώπων της ΛΟΑΤ κοινότητας για ομοφοβικό κείμενό του στο οποίο χαρακτήριζε τους ομοφυλόφιλους «αποβράσματα», «μη ανθρώπους» και παρακινούσε τους οπαδούς του να τους απομονώσουν και να τους φτύσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μητροπολίτης ακόμη και μέσα στη δικαστική αίθουσα είχε πει ότι «θα έπαιρνε το όπλο» ενάντια στους ομοφυλόφιλους, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: «Αν είχα όπλο και με άφηνε ο νόμος θα το χρησιμοποιούσα να ξεμπερδεύουμε» και είχε πρόσθεσε: «Όλους αυτούς ο Θεός τους σιχαίνεται»

Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Μαρτίου ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας βρέθηκε ενώπιον του δικαστηρίου του Αιγίου μετά από μήνυση για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο και κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος και αθωώθηκε.

Παράλληλα, ο Μητροπολίτης δημοσίευσε νέο εμπρηστικό άρθρο στο προσωπικό του blog που κάνει λόγο για ελευθερία του λόγου «μόνον για τους Συριζαίους, για τους Ομοφυλόφιλους και για τους Αναρχικούς»

Εξάλλου, ο Μητροπολίτης χαρακτηρίζει άθεους πολιτικούς τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, αλλά και τον πρώην υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, ενώ αποκαλεί «δούλους της αμαρτίας» τους πολιτικούς που, όπως επισημαίνει, αρνούνται να δώσουν τον θρησκευτικό όρκο ή ζουν χωρίς θρησκευτικό γάμο.

Ο Μητροπολίτης τονίζει ότι πολεμάει «τους δούλους των παθών της ατιμίας, όπως π.χ. τους ομοφυλοφίλους, εάν και εφ’ όσον αυτοί προσπαθούν να επιβάλουν τα πάθη της ατιμίας των σαν φυσιολογικό τρόπο ζωής (βλ.τις παρελάσεις Gays, τα φιλιά στόμα με στόμα στα θεωρεία της Βουλής, τους νεαρούς, ντυμένους με ράσα, έξω από το Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών κλπ), τους εχθρούς της Πατρίδος μας, όταν αυτοί ενεργούν όχι μόνον κατά της Ορθοδοξίας, αλλά και κατά της Ελλάδος ή και του Ελληνικού Λαού».

Τέλος, στο στόχαστρο μπαίνουν και οι πολιτικοί που, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη, εχθρεύονται την Εκκλησία του Χριστού καθώς και «τους Κληρικούς παντός βαθμού, εάν καί όταν με την πεπλανημμένη Διδασκαλία τους αλλοιώνουν το περιεχόμενον της Χριστιανικής Ηθική».