Skip to main content

Ξαναρχίζει το Κύπελλο Ελλάδας, αποφεύγουμε το Grexit

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο το Κύπελλο Ελλάδας θα ξεκινήσει και πάλι και θα αποφευχθεί το Grexit.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, με τον εκπρόσωπο της FIFA και της UEFA, Κωστάκη Κουτσοκούμνη, με τον δεύτερο να δηλώσει πως υπήρξε συμφωνία για τις κινήσεις που θα γίνουν ώστε να ξαναρχίσει το Κύπελλο Ελλάδας και να αποφύγουμε το Grexit στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πιο συγκεκριμένα η ΕΠΟ θα αποσύρει την προσφυγή της στο ΣτΕ και θα αιτηθεί την επανεκκίνηση του Κυπέλλου Ελλάδας, με τον Σταύρο Κοντονή, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της χώρας, Αλέξη Τσίπρα την Παρασκευή (15/4), να παίρνει την απόφαση για αυτή.

Παράλληλα η ΕΠΟ θα ξεκινήσει εργασίες για πλήρη εναρμόνιση του κανονιστικού πλαισίου της με αυτό της FIFA.

Το πιθανότερο είναι οι υπολειπόμενες αναμετρήσεις της διοργάνωσης να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, όπως και ο τελικός του ΟΑΚΑ. Επίσης δεν αποκλείεται να σφυρίξει ξένος διαιτητής τον τελικό.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας και εκπρόσωπος των FIFA και UEFA, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, μετά τη συνάντηση του με τον Σταύρο Κοντονή και την συμφωνία για αποφυγή του Grexit είπε: «Μέχρι την Παρασκευή η ΕΠΟ αποσύρει την προσφυγή της στο ΣτΕ και αιτείται την επανεκκίνηση του Κυπέλλου. Στη συνέχεια θα αιτηθεί την επανεκκίνηση του Κυπέλλου και μέχρι την Παρασκευή το Υφυπουργείο θα δώσει την συγκατάθεσή του, αφού πρώτα ΕΠΟ και Υπουργείο βρουν τον τρόπο που θα συνεχιστεί ο θεσμός».

Για την αλλαγή του καταστατικού: «Η FIFA ξεκινά εργασία σε ολόκληρο το καταστατικό της ΕΠΟ και θέτει ως προτεραιότητα της επιτροπή δεοντολογίας. Επίσης έχει δεσμευτεί πως θα κοιτάξει τους υφιστάμενους κανονισμούς δεοντολογίας και θα πάρει απαντήσεις σχετικά με το γιατί υποθέσεις που εκκρεμούν δεν έχουν παραπεμφθεί ενώπιον της επιτροπής. Σε περίπτωση που δεν έχουν παραπεμφθεί άτομα ενώ έπρεπε θα λειτουργήσει από την ΕΠΟ επιτροπή δεοντολογίας. Είναι ευκαιρία και για τα άτομα αυτά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο να αποδείξουν την αθωότητά τους επεισόδιον των Οργάνων».

Για το αν τέθηκε θέμα ατόμων: «Δεν τέθηκε θέμα ατόμων, είπαμε ότι θα πρέπει η FIFA να κοιτάξει διάφορα θέματα της ΕΠΟ. Κρίνουμε πως ο νόμος του 15 και του 16 περιέχουν διατάξεις που προσβάλουν το αυτοδιοίκητο και δεσμεύτηκε πως οι διατάξεις που εμείς πιστεύουμε ότι προσβάλουν το αυτοδιοίκητο θα τις κοιτάξει».

Για το Κύπελλο Ελλάδας: «Μπορεί να γίνει κεκλεισμένων των θυρών δεν είναι δικό μας θέμα, η ΕΠΟ θα στείλει τις προτάσεις στο Υφυπουργείο».