Skip to main content

Χάνουν το «υπηρεσιακό» αυτοκίνητο 16 δήμαρχοι

Σε «ψαλίδι» στο «υπηρεσιακό» αυτοκίνητο και για 16 δημάρχους του νομού Σερρών, μετά το δραστικό περιορισμό των δικαιούχων κρατικών αυτοκινήτων και των δαπανών χρήσης και συντήρησης, προχώρησε η κυβέρν
Σε «ψαλίδι» στο «υπηρεσιακό» αυτοκίνητο και για 16 δημάρχους του νομού Σερρών, μετά το δραστικό περιορισμό των δικαιούχων κρατικών αυτοκινήτων και των δαπανών χρήσης και συντήρησης, προχώρησε η κυβέρνηση με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση, και του υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη.

Πλέον «υπηρεσιακό» αυτοκίνητο, δικαιούνται ο νομάρχης Σερρών και οι δήμαρχοι δήμων με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων. Συγκεκριμένα των δήμων Σερρών, Σιδηροκάστρου, Νέας Ζίχνης, Κερκίνης, Ηράκλειας και Εμμανουήλ Παπά.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών κάθε υπηρεσία και φορέας του δημοσίου, θα διατηρήσει μόνο πέντε αυτοκίνητα. Επιπλέον παγώνει για τρία χρόνια η αγορά νέων κρατικών αυτοκινήτων και όσα διατηρηθούν αντικαθίστανται μέχρι το τέλος του 2010 με υβριδικά αυτοκίνητα, των οποίων η προμήθεια θα γίνει με λίζινγκ και ύστερα από διαγωνισμό.